Tilbudsgrunnlag for Follobanen

Jernbaneverket har sendt ut tilbudsgrunnlag til prekvalifiserte parter/selskaper for kontrakt som gjelder innføringen av Follobanen til Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidene som kontrakten omfatter vil foregå fra Oslo S til tunnelinnslaget i Ekebergåsen. I dette området er det flere utfordrende elementer i tilknytning til både det eksisterende anlegget på Oslo S og til bygging av ny jernbane gjennom historiske deler av Oslo.

- De prekvalifiserte selskapene og sammenslutningene har lang erfaring fra tilsvarende kontrakter, og det blir interessant å se tilbudene som sendes inn og de løsninger som blir presentert for de de utfordringer kontrakten representerer, sier Jan Vormeland anskaffelsesleder i Follobaneprosjektet i en pressemelding.

Seks parter/selskaper er prekvalifisert for totalentreprisekontrakt Oslo S og blir nå invitert til å levere inn tilbud:

- AF Gruppen Norge AS, Norge
- Bilfinger Construction GmbH, Tyskland
- Salini Impregilo, Italia
- Et arbeidsfellesskap (Joint Venture) mellom selskapene Skanska Norge AS og Ed. Züblin AG, Norge /Tyskland
- Società Italiana per Condotte d'Acqua S.p.A, Italia
- Veidekke Entreprenør AS, Norge

Kontraktsignering vil etter planen skje i løpet av våren 2015.

Kontrakten gjelder innføringen av nye spor til Oslo og omfatter bygging av Follobanen på strekningen fra Oslo S, gjennom/under en del av kulturvernområdet Middelalderparken og til tunnelinnslaget i Ekebergåsen. Kontrakten omfatter også omlegging og ombygging av spor til Østfoldbanen fra Oslo S til Sjursøya.