Slik så det ut på Magnormoen kontrollstasjon på kvelden mandag 4. november.
Slik så det ut på Magnormoen kontrollstasjon på kvelden mandag 4. november.

Slurv med kjettinger

Mandag til onsdag denne uken (uke 45) har Statens vegvesen region øst hatt kontroller ved grenseovergangene til Sverige.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med innføring av 5 mm mønsterdybde fra 1. november, og krav til kjettinger, har region øst hatt økt fokus på grenseovergangene og sjekket hvor godt utstyrt tyngre kjøretøy som kom til Norge hadde.

- Vi har sammen med kontrollører fra Glåmdal og Romerike betjent grenseovergangene på Østby i Trysil og på Magnormoen i perioden 4. til 6. november, sier Øyvind Opheim i Statens vegvesen.

Samtidig har andre områder  i Vegvesenet betjent Svinesund og Ørje. På Magnormoen og Østby ble det til sammen gjennomført 522 tungbilkontroller. Fordelingen er 381 stk. på Magnor og 140 stk. på Østby.

Slik ble resultatet:

På Magnor ble det avdekket 139 mangler og 108 av disse er rettet mot dekk og kjetting. Her ble det pålagt 67 bruksforbud og skrevet 8 anmeldelser for de mest alvorlige manglene.

På Østby ble det avdekket 44 mangler, hvorav 26 av disse er rettet mot dekk-kjetting. Her ble det pålagt 21 bruksforbud og skrevet 1 anmeldelse.

AT.no var med på kontroll mandag 4. november på Magnor

AT.no har grunn til å tro at der det er mangler på «dekk og kjetting» vil det oftest være snakk om kjetting. Det var i hvert fall tilfellet da .

15. nov kommer innføres krav til vinterdekk på drivhjul og styrende hjul. Statens Vegvesen lover å følge dette opp med kontroller for å fjerne de som ikke følger de nye reglene.