Lemminkäinen skal legge nytt dekke på Evenes.
Lemminkäinen skal legge nytt dekke på Evenes.

Skal asfaltere flyplass

Lemminkäinen har vunnet kontrakt på reasfaltering av Harstad/Narvik Lufthavn Evenes.

Publisert Sist oppdatert

- Vi er glade for å ha vunnet denne kontrakten og ser frem til å gå i gang med arbeidet til sommeren. Kontrakten er en samarbeidsentreprise mellom Lemminkäinen og Nordasfalt, og omfatter legging av nytt asfaltdekke på hovedrullebanen og baneskuldrene, sier Gunnar Unstad, regionsjef i Lemminkäinen.

Produksjonen av 15.000 tonn masse vil skje ved Nordasfalts anlegg i Narvik, som også vil stå for fresing av rullebanen og baneskuldrene. Lemminkäinen vil stille med spesialutstyr for utførelsen av dekkelegging.

- Dekket som ligger på rullebanen i dag ble lagt av daværende Icopal (nå Lemminkäinen red. anm.) i 1994. Til sommeren skal 35 mm av dette dekket freses bort, og det skal legges 35 mm nytt dekke av polymerbitumen, AB 11, sier Unstad.

Totalt er det tildelt tre entrepriser for oppgraderingen av Harstad/Narvik Lufthavn Evenes. Maskinentreprenør Kåre Isaksen er tildelt kontrakt for anleggsarbeidene, mens det danske selskapet Strøm Hansen A/S skal gjøre elektroarbeidet. Asfaltkontrakten har en totalverdi på ca. 45 mill. kroner.

Nattarbeid

Evenes Lufthavn har ca. 600.000 passasjerer årlig, og er flyplass for SAS, Norwegian og Widerøe, samt charterruter. Asfalteringsarbeidene vil ikke komme i konflikt med flyvningene.

- Asfalteringen vil skje på natten, med ett skift på hverdager og to skift i helgene, sier Unstad.

Nordasfalt eies 50% av Lemminkäinen Norge.