Lovol er selvfølgelig på plass i Kina.
Lovol er selvfølgelig på plass i Kina.

Sirkus Bauma China i gang

SHANGHAI (AT.no): Bauma China arrangeres denne uken for 7. gang i Shanghai, Kina.

Publisert Sist oppdatert

Anleggsutstillingen er i stor grad rettet mot det gigantiske kinesiske markedet, og de fleste store internasjonale maskinprodusentene er på plass. De fleste nyhetene er imidlertid beregnet for Kina med utslippskravene som gjelder her, selv om det også er noen globale nyhetslanseringer på messen i Shanghai. Anlegg&Transport vil rapportere om flere av disse i desemberutgaven av bladet.

Cat er ikke med

Sirkus og maskiner.
Sirkus og maskiner.

Messeområdet i Shanghai er ca. 300.000 m 2, tilsvarende 42 fotballbaner. Rundt 3000 utstillere fra 40 land har stand på årets utstilling. Det er noen færre enn forrige gang messen ble arrangert for to år siden. Caterpillar er ikke med denne gangen, og trolig det mest oppsiktsvekkende fraværet med tanke på at verdens største maskinprodusent hadde størst utstilling forrige gang Bauma China ble arrangert (for to år siden). Det er ventet ca. 190.000 besøkende fra 141 ulike land til årets utstilling.

Verdens største marked

Det kinesiske markedet, som er verdens største, har hatt betydelig nedgang de senere årene. Dette har tvunget en rekke kinesiske produsenter til å søke mot mye markeder for å holde produksjonen oppe. 

STILLING LEDIG: