Scania Streamline har mer aerodynamisk utseende og fullt spoilersett
Scania Streamline har mer aerodynamisk utseende og fullt spoilersett

Scania Streamline sparer drivstoff

Scania Streamline er navnet på Scania G- og R-serie lastebiler for langtransport som er optimalisert for et lavt drivstofforbruk.

Publisert Sist oppdatert

Streamliner har mer aerodynamisk utseende og fullt spoilersett.

En ny versjon av Scania Opticruise inneholder mulighet for å velge blant en rekke forskjellige ytelsesmodus. For å maksimere drivstoffbesparelse er det nye Økonomi-programmet fullt integrert med Scanias Aktive fartsholder med GPS .

Spar 5 til 8% drivstoff

Den potensielle drivstoffbesparelsen er opptil åtte prosent med nye, mer effektive annen generasjons Euro 6-motorer. Det er mulig å spare opptil fem prosent drivstoff på biler med Euro 3-, 4- eller 5-motorer, skriver Scania i en pressemelding.

- Scania har investert mye kunnskap og oppfinnsomhet i å perfeksjonere lastebilserien for Euro 6 og vi er veldig tilfreds med resultatet. Vi noterer oss med stolthet at våre Euro 6-motorer bruker mindre drivstoff enn deres Euro 5-forgjengere i drift hos kunder. Og med våre annen generasjons Euro 6-motorer har vi forbedret dette ytterligere, sier Henrik Henriksson, Executive Vice President  med ansvar for salg og markedsføring hos Scania.

Andre generasjon vs første generasjon

Lars Stenqvist, Senior Vice President Vehicle Definition oppsummerer den potensielle besparelsen:

- Scanias nye, annen generasjons Euro 6-motorer er 2-3 prosent mer økonomiske enn de første. Scania Opticruise og Scanias Aktive fartsholder med GPS kan bidra med 2-3 prosent besparelse hver. I tillegg har vi forbedret aerodynamikken og redusert motstanden i våre girkasser. Selv om det ikke er så enkelt som å legge sammen tallene, estimerer vi de potensielle besparelsene for en typisk europeisk langtransportkunde med Euro 6 til å kunne nå 8 prosent. For kunder i markeder uten tilgang til topografisk kartdata er potensialet nærmere 5 prosent.