Risa får jobben på Raglamyr

Risa AS leverte det billigste tilbudet, og får kontrakten med å utvide fylkesvei 47 på Raglamyr fra to til fire felt. Prosjektet er en del av Haugalandspakken som koster 2,7 milliarder 2007-kroner.

Publisert Sist oppdatert

Jærbedriften skal ha snaut 20 mill. kroner for å gjøre jobben for Statens vegvesen. Arbeidet på Raglamyr starter etter planen i januar 2015. Prosjektet skal være ferdig i november 2015.

Utfordring

Det er strekningen mellom Deco-bygget og Coop Obs Bygg like ved Amandasenteret på Raglamyr som skal utvides fra to til fire felt. Det er 80 meter som trolig byr på en skikkelig utfordring når anleggsarbeidet kommer i gang.

- Det kommer til å være åpent for vanlig trafikk gjennom anleggsområdet i mesteparten av prosjektperioden, men det kan bli stengt i korte perioder, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Einar Færaas.

Prosjektlederen sier at de som ferdes i området må være forberedt på kø. Det passerer ca. 30.000 biler i døgnet på veistrekningen, og det blir trangt om plassen når veien skal utvides samtidig som gående, syklende og kjørende skal passere.

Bruk omkjøring

- Arbeidet er mer komplisert enn det kan se ut som, og det blir derfor mange endringer i gang- og kjøremønster underveis, sier Færaas.

- Vi vil på det sterkeste anbefale bilister som har mulighet til det å benytte omkjøring via Raglamyrsveien og undergangen like vest for Barnas hus og Staples, eller kjøre via Norheim-Raglamyr for å slippe helt unna, oppfordrer Færaas.

STILLING LEDIG: