Med den ekstremt korte hekken er E20 gunstig på trange plasser.
Med den ekstremt korte hekken er E20 gunstig på trange plasser.

Nye minigravere fra Bobcat

Lanserer tre nye gravere fra 1,7 til 2,0 tonn.

Publisert Sist oppdatert

Maskinene er bygget helt fra grunnen, der E17 og E19 er konvensjonelle maskiner med overheng, mens E20 er korthekkmaskin, der selv hytta svinger innenfor beltene, skriver Bobcat-importør Rosendal Maskin i en pressemelding.

De nye modellene erstatter de tidligere modellene E14 og E16. De har et helt nytt førerhus, som har videreført Bobcats filosofi, å levere hytter med god plass og ergonomi.

Hyttene har store vindusflater og bred dør som gir enkelt innsteg. E19 og E20 kan leveres med knappebetjent bomsving og tilleggshydraulikk.

Alle modeller har breddbart understell fra 98 cm til 136 cm, og leveres som standard med førerhus, men kan også leveres med canopy; tak og veltebøyle. Førerhuset leveres som standard med to arbeidslys på taket.
E17 og E19 er konvensjonelle maskiner, med et lite overheng. E20 derimot, er fullstendig korthekk, der selv det fremre hjørnet på hytta svinger innenfor beltet.

Bobcat-ingeniørene har under utviklingen av de nye modellene lagt vekt på bruker- og servicevennlighet. Enkel tilgang og store luker til daglige vedlikeholdspunkter er enkelt for føreren, og gjør at det daglige vedlikeholdet tar minimalt med tid.