Bobcat har en lang rekke redskaper som kan monteres på lasteren, som skuffer, gafler, snøfreser og koster.
Bobcat har en lang rekke redskaper som kan monteres på lasteren, som skuffer, gafler, snøfreser og koster.

Ny 500-serie fra Bobcat

Bedre løftekapasitet, større brytekraft og enklere vedlikehold er blant fordelene med de nye modellene.

Publisert Sist oppdatert

Bobcat kommer med en ny serie kompaktlastere i mellomsjiktet, og lanserer seks nye modeller: S510, S530, S550, S570 og S590, som er hjulmodeller, og T590, som er beltemodell.

Den nye 500 serien erstatter modellene S150, S160, S175, S185, S205 og T190.

De nye maskinene har økt kapasitet på de fleste punkter i forhold til forgjengeren, oppløser den norske importøren Rosendal Maskin i en pressemelding. Maskinene har også bedre komfort, sikt, hyttestørrelse og støynivå.

Ifølge importøren har maskinene større løftekapasitet og løfter dermed lengre og høyere, større brytekraft, større trekk- og skyvekraft, større hydraulikkapasitet for hydrauliske redskaper og er enklere å vedlikeholde.

- Rosendal Maskin tror denne nye serien vil bli en populær modell i Norge. Bobcat kompaktlastere har et allsidig bruksområde, og har et omfattende redskapsprogram med eksempler som skuffer, gafler, snøfreser og koster, sier produktsjef hos Rosendal Maskin, Tor Anders Høgaas.

Modellene S510 og S550 har radius bevegelsesområde for løftearmene, som gir god manøvreringsevne på trange områder og god rekkevidde. Løftehøyden er økt med 7 cm, til 290 cm. S530, S570, S590 og T590 modellene har parallelføring av løftearmene, og er velegnet for løfteoperasjoner og massehåndtering.

Flyttet førerhuset

Som hos de større modellene, er førerhuset flyttet 5 cm lenger fram på maskinen, som gir føreren godt utsyn i alle retninger, og god oversikt over lasten og redskapet.

Dørens terskel er lavere, og døren er 40 % større. Dette gir bedre sikt, og enklere inn- og utstigning for føreren. Førerhuset har blitt høyere, for å gi bedre takhøyde for føreren. Totalhøyden er likevel under 2 meter.

Bobcat S510.
Bobcat S510.

Størrelsen på side- og bakvinduer har økt, for å gi bedre utsyn til dekk eller belter, og bak maskinen. Et større takvindu gir bedre utsyn og mer komfort for føreren når armene er løftet.

Som standard leveres maskinen med styrespaker og pedaler som styrer løft og tilt funksjoner. Som tilleggsutstyr kan det leveres elektronisk joystickstyring. Det kan nå leveres instrumentpanel med fargedisplay som tilleggsutstyr.

500 serien har økt ekstern hydraulikkapasitet, som vil gi økt effektivitet ved bruk av hydrauliske redskaper.

Enklere vedlikehold

Maskinene er designet for enkelt vedlikehold og service.

Kjølesystemet på 500 serien har blitt redesignet for økt effektivitet og høyere ytelse for å unngå varmgang under lange og krevende arbeidsdager, en viktig forbedring for maskinens levetid. Den er også enklere å rengjøre enn tidligere modeller, ved at oljekjøleren svinges opp, og det er enkelt å rengjøre mellom oljekjøler og radiator.