Et av de mange 90-tonns Scania-vogntogene som har gått i skytteltrafikk mellom gruveområdet og jernbanen noen mil unna med jernmalmkonsentrat.
Et av de mange 90-tonns Scania-vogntogene som har gått i skytteltrafikk mellom gruveområdet og jernbanen noen mil unna med jernmalmkonsentrat.

Northland er konkurs

Northland Resources SE, med alle datterselskap i Sverige, Norge og Finland, har slått seg selv konkurs.

Publisert Sist oppdatert

Det har ikke lykkes selskapet å finne brukbare finansieringsløsninger for å komme i gang med gruvedrift igjen. Med en anstrengt likviditetssituasjon i bunn, har styret i Northland bestemt seg for å begjære selskapet, med datterselskap, konkurs.

- Selskapet og dets ansatte har gjort en imponerende jobb med å utvikle en profesjonell og moderne gruvedrift på veldig kort tid. Det er veldig kjedelig at det dramatiske fallet for jernmalmprisene i år har gjort det umulig å sikre nødvendig finansiering som var en forutsetning for videre drift, sier styreleder Olav Fjell i en pressemelding.

- Våre ansatte og alle i vårt nærområde fortjener en hyllest for den hengivenhet som er gitt under de prøvelser vi har møtt. Dette viser hvilke verdifulle ressurser vi besitter, sier adm. direktør, Johan Balck, i samme melding.

Selskapene som begjæres konkurs er:  Northland Resources SE, de svenske datterselskapene Northland Sweden AB, Northland Resources AB og Northland Logistics AB, det norske datterselskapet Northland Logistics AS og de finske datterselskapene Northland Mines OY og Northland Exploration Finland OY.