Norgeodesi åpner nytt avdelingskontor

Importør av oppmålingsutstyr, Norgeodesi AS, feirer åpningen av sitt nye avdelingskontor ved på Kløfta sør for Gardermoen den 3. september med «åpent hus» og visning av ny 3D-skanner, drone og lasere.

Publisert Sist oppdatert

- For første gang i Norge presenterer vi Trimble MX 2, en fleksibel mobil 3D skanner for alle typer kjøretøy med mulighet for påkobling av fotogrammetri kamera (bilde 2) og dobbel GPS- GNSS (bilde 1) med mulighet for direkte oppkobling mot CPOS, Statens kartverk sitt VRS-GNSS nett, sier adm. direktør Joh Einar Solhaug i Norgeodesi.

Det er tre separate landmålingsteknologier i det kompakte målesystemet for montering på for eksempel bil, båt, anleggsmaskiner, ATV eller tog. På en målerigget båt, kan man kombinere måling med multistråle-ekkolodd på dammer, bruer, veianlegg, kaier og offshoreinstallasjoner. På jernbane kan systemet blant annet brukes til tunnelmålinger (med IMU og sensorer).

Solhaug lover også flyving med oppmålingsdronen Trimble UX5 UAV. Selv om det er åpent hus er det likevel påmelding, for å «vite omtrent» hvor mange som kommer 3. september.