Mesta kjøper Cat-maskiner

Mesta og Pon Equipment har inngått avtale om levering av ti Cat-maskiner til veivedlikehold.

Publisert Sist oppdatert

Maskinflåten som er bestilt består av fire Cat 930K hjullastere, fire hjulgravere av typen Cat M313D+ og to Cat 140M3 AWD veihøvler.

- De nye hjullasterne som skal leveres er ultimate for veivedlikehold, sier produktsjef Dagfinn Sand.

- Med unik trinnløs hydrostatisk transmisjon, som gjør at fører kan kjøre turtall på motor uavhengig av fremdriftshastighet, blir kjøring med for eksempel kantklipper en lek. Maskinen har et supert førermiljø, og med bare 66 dB i hytta blir det ikke bedre, smiler produktsjefen.

Markedsdirektør Espen Paulseth forteller at Pon Equipment er svært fornøyde med at Mesta valgte Pon som leverandør, og fastslår at salget av hjulgraveren M313D+ nærmest har skutt i været siste året.

- Bakgrunnen for denne markedssuksessen er nok at kundene er svært fornøyd med egenskapene til D-serien. God trekkraft, joystick-styring, høy hastighet kombinert med presis og sterk hydraulikk og Ride Controll (bomdemping) gjør dette til en meget behagelig og anvendelig maskin. Mye utstyr er standard og førermiljøet gjør at dette er en svært så lønnsom investering både for lommeboka og for arbeidsmiljøet, sier Paulseth.

Ansatte påvirket kjøpet

Mesta har lagt ned mye arbeid i optimalisering av sikkerhet og arbeidsmiljø og har involvert de ansatte i kjøpsprosessen. Innkjøpsleder Dagfinn Jørgensen og innkjøpsdirektør Paul Robert Rotevatn signerte avtalen med Pon på onsdag 14. mai. Morten Lier, key account manager, har ledet arbeidet fra Pon Equipments side.

MASKINENES TEKNISKE DATA
4 stk. Cat M313D+

Motor: Cat 4.4 ACERT
Nettoeffekt: 95 kW (129 hk)
Variabel stempelpumpe: 190 l/min
Separat svingpumpe: 80 l/min
Maks hastighet: 37 km/t
Totalvekt: ca. 15.5 tonn

2 stk. Cat 140M3 All Wheel DriveMotor: Cat 9.3 ACERT Steg IV
Nettoeffekt: 203 kW (276 hk)
Maks hastighet: 47 km/t
Totalvekt: ca. 23 tonn med krypegir
4 stk. 930KMotor: Cat C6,6 ACERT
Nettoeffekt: 119 kW (162 hk)
Vekt: 14 tonn
Maks hastighet: 40 km/t
Hydraulisk kapasitet: 190 l/min 280 bar