Demonstrasjon av utstyr for vinterdrift er en selvskreven del av Vinterdagene.
Demonstrasjon av utstyr for vinterdrift er en selvskreven del av Vinterdagene.

Klart for Vinterdagene 2014

Vinterdagene 2014 blir starten på Statens vegvesens 150-årsjubileum. Arrangementet vil finne sted både på Norsk vegmuseum ved Hunderfossen nord for Lillehammer og på Quality Hotel & Resort Hafjell like på andre siden av Gudbrandsdalslågen.

Publisert Sist oppdatert

Arrangementet skjer fra 11. til 13. februar. Det blir åpnet på Vegmuseet av vegdirektør Terje Moe Gustavsen og museumsleder Geir Atle Stormbringer. Umiddelbart etter blir det vinterkortesje med gamle og nye maskiner. Ved Vegmuseet blir det også utstilling av maskiner og utstyr de to første dagene av arrangementet. Over 30 utstillere har meldt sin ankomst, så her blir det gode muligheter til å oppdatere seg på alle slags hjelpemidler for effektivt vintervedlikehold. Maskinentreprenørenes Forbund har ansvaret for utstillingen.

Seminarer

Seminardelen finner sted på Quality Hotel & Resort Hafjell. 12. februar får man blant annet et historisk tilbakeblikk på vinterdrift med utfordringer før og nå. Et annet tema er utfordringer i vinterdriften for spesielt gående og syklende.

Avslutningsdagen vil man fra morgenen av se på trafikksikkerhet på vinterføre, hvordan vi takler vinterstormer, utfordringer med tunge kjøretøy på vinterføre og hensynet til vinterdrift i plan- og byggefasen. Senere på dagen tar man for seg driftskontrakter og kompetansebehov. Dagens siste tema er «veien videre» hvor man tar for seg nytt etatsprogram for vinterdrift, hvordan man kan bruke ITS for å forbedre vintertjenestene, samt vinterforskning og utdanning ved NTNU.

Målgrupper for Vinterdagene er byggherrer, entreprenører, utstyrsleverandører, konsulenter, kommuner, fylkeskommuner og brukergrupper.