Hyundai Xcient på Hyundais område på nyttekjøretøymessen IAA i Hannover fra 25. september til 2. oktober.
Hyundai Xcient på Hyundais område på nyttekjøretøymessen IAA i Hannover fra 25. september til 2. oktober.

Hyundai med lastebil i Europa

Hyundai Motor Europe hadde med seg lastebilen Hyundai Xcient på nyttekjøretøymessen IAA i Hannover i september/oktober 2014.

Publisert Sist oppdatert
den nye H350 som ble avduket i Hannover

Dette gjorde de for å «vekke interesse rundt bedriftens kapasitet i nyttekjøretøy-sektoren». Xcient selges ikke i Europa og Hyundai avslører ingen planer om å gjøre det heller. Lastebilen sto på Hyundais stand for å gi ekstra «cred» til , og som skal selges i Europa.

Førerplassen i den utstilte Xcient-en.
Førerplassen i den utstilte Xcient-en.

Batteridrevet kjølesystem

Xcient er tilgjengelig i andre deler av verden med to motoralternativer: Ett med volum på 9960 ccm, effekt på 430 hk og dreiemoment på 2058 Nm. Det andre med volum på 12.742 ccm, effekt på 540 hk og dreiemoment på 2597.

Stålet i chassiset er produsert ved Hyundai Steel i Korea.

Ventilasjonssystemet har ioniseringsfunksjon som fjerner vond lukt og er bakteriedrepende. AC-systemet kan kjøres i seks timer på batteri, noe som gjør at førerhuset blir temperert uten at dieselmotoren går. Lastebilen er utstyrt med et kjøleskap/en fryser som kjøler ned til minus ti grader celsius.

Første i 1977

Xcient kommer med forskjellig oppsett med lastekapasitet fra 19,5 til 40 tonn.

- Hyundai har en stolt arv innen tungtransport med røtter tilbake til 1977 da den første lastebilen ble presentert. Xcient viser vår evne til å levere over kundenes forventning og er et utstillingsvindu for vår tekniske kapasitet.