TØFFING: Rammer 4099 PRO-hammeren skal tåle mye. Her viser Sandviks Jan Ove Stene den nye tøffingen.
TØFFING: Rammer 4099 PRO-hammeren skal tåle mye. Her viser Sandviks Jan Ove Stene den nye tøffingen.

Ekstrem-hammer fra Sandvik

SHANGHAI (AT.no): Én av nyhetene fra Sandvik på Bauma China er den nye Rammer 4099 PRO-hammeren til bruk under ekstreme forhold.

Publisert Sist oppdatert

Hammeren veier 3750 kg og er beregnet for bæremaskiner fra 34 tonn til 55 tonn. Den er utviklet spesielt for å tåle hard behandling som for eksempel horisontal tunnelpigging over lange perioder.

Hammeren er godt beskyttet mot tomslag uansett hvilken arbeidsmodus hammeren jobber i. Struktur på hammerhus og meisel er meget tett bygget for å holde støv og skitt ute, samt opprettholde presis drift, forlenge serviceintervallene og gi lave driftskostnader.

Slanger og ventiler er bygget i hammerhuset og gjennom innfestningen. Huset er forsterket ekstra med stålplater for å tåle pigging i for eksempel tunnel. Oljeflyt og smøring er også spesialtilpasset for pigging horisontalt over lange perioder. Hammeren er også utstyrt med luft- og vannsystem for å bekjempe støv, både fra å trenge inn i hammerhuset og generelt i arbeidsområdet.

På Bauma China viser Sandvik hele seks nyheter, fire for det globale markedet og to for det kinesiske. A&T kommer tilbake med flere av produktnyhetene i rapporten i bladet som kommer i postkassen i midten av desember.