– I mindre firmaer blir vi vant til å trå til etter behov, sier Connie-Iren Greaker som er parat til å ta tak i gravemaskinspakene om nødvendig.
– I mindre firmaer blir vi vant til å trå til etter behov, sier Connie-Iren Greaker som er parat til å ta tak i gravemaskinspakene om nødvendig.

Connie tar gravejobben

Connie-Iren Greaker (39) er som poteten. Hun kan brukes til det meste, også som gravemaskinfører.

Publisert Sist oppdatert

Connie er styremedlem og ansatt i den over 30 år gamle entreprenørbedriften, Greaker Veivedlikehold AS i Hobøl i Østfold.

Behovsendringer

Her jobber hun mye med administrasjon.

- Men våre oppdrag varierer med årstidene, akkurat som dine behov endrer seg. Vi er et mindre firma, og da hender det at en må trå til i andre arbeidsoppgaver enn de en vanligvis gjør. Som for eksempel maskinfører, forteller Connie til AT.no.

Eneste høne i kurven

Vi møtte henne på Rosendal Maskins kundebesøk til Praha nylig. Her var hun eneste høne i kurven sammen med et 50-talls mannfolk.

- Det gjør meg ingenting å være sammen med bare menn. Å leve i en mannsdominert bransje er både nyttig og berikende, understreker Connie.

- Det viktige, sier hun, - er å være en stabil partner innen vei og anlegg.

Utvikling

Greaker Veivedlikehold ble etablert i 1982 med tilbud om meste innen anleggsvirksomhet. Etter hvert spredte kunder og oppdrag seg utover østlandet, og ble omdannet til aksjeselskap i 2005. Da med 4 ansatte. I dag omfatter maskinparken 3 lastebiler, 4 gravere, 1 veihøvel samt 1 traktor med snøfreser og øvrig brøyteutstyr.

- Som underentreprenører ved flere veianlegg har vi erfaringen og kunnskapen. Vi utfører alt fra flytting av løsmasser til masseutskifting og drenering. Vi sikrer at de veifarende bare har en sikker og ubrutt veiflate foran seg, sier Connie-Iren Greaker.