Testkjøring ved basen.
Testkjøring ved basen.

Cat-ene er ankommet Antarktis

Sir Ranulph Fiennes gjør forberedelser til å krysse Antarktis, via Sørpolen, med Cat D6N. «The Coldest Journey»-gjengen har etablert en base ved kysten.

Publisert Sist oppdatert

For at reisen virkelig skal leve opp til navnet sitt, skjer den vinterstid på den sørlige halvkule. Med temperaturer ned mot -90°C, er denne turen for dem som virkelig brenner for å klare oppgaven med å krysse tilsynelatende uendelige mengder snø og is. Derfor har ekspedisjonen håndplukkede Cat-mekanikere fra Canada, som er vant til å behandle veldig kaldt stål og kalde væsker på Cat-maskiner.

Tester utstyret

Basen med solcellepaneler på rekke og rad.
Basen med solcellepaneler på rekke og rad.

Selve kryssingen av kontinentet starter 21. mars, og reisen skal etter planen vare seks måneder.

Frem til avreise blir det foretatt mange tester og testturer med dozerne for å være sikre på at alt er helt optimalt justert. Det blir også foretatt vitenskapelig arbeid. Det blir umulig for dozerne å frakte drivstoff for et halvt år i tillegg til brakke og utstyr. Derfor blir det utplassert drivstoffdepoter langs ruten.

2,5 mill. blir blinde under ekspedisjonen

I løpet at ekspedisjonen har Sir Fiennes som mål å samle inn hele 10 mill. dollar til organisasjonen Seeing is Believing, som arbeider med å hindre at mennesker blir blinde i Asia, Afrika og Sør-Amerika.

- Hvert femte sekund blir noen blinde i verden, og hvert minutt blir ett barn blindt. I løpet av de seks månedene Sir Ranulph og hans team krysser Antarktis, blir 2,5 mill. mennesker blinde unødvendig. 80% av blindhet kan forhindres, og for så lite som 30 amerikanske dollar kan en person få tilbake synet, skriver ekspedisjonen på nett.

LES OGSÅ: