Prosjektleder Lars Bjørgård i Statens vegvesen og ny daglig leder i BL Entreprenør Grim Rønsberg signerer kontrakten om E6 Oppdal.
Prosjektleder Lars Bjørgård i Statens vegvesen og ny daglig leder i BL Entreprenør Grim Rønsberg signerer kontrakten om E6 Oppdal.

BL Entreprenør med E6-kontrakt

Mandag 24. mars undertegnet Statens vegvesen kontrakt med BL Entreprenør AS om bygging av ny E6 gjennom Oppdal. Entreprenøren starter arbeidet ute i terrenget i mai.

Publisert Sist oppdatert

Representanter fra Statens vegvesen og entreprenøren skal i løpet av de neste ukene gjennom en samhandlingsprosess der sentrale elementer i kontrakten og viktige prinsipper skal gjennomgås.

LES OGSÅ: BL Entreprenør lavest på E6-prosjekt

Entreprisen består i bygging av ny E6, delvis i urørt terreng sør for Oppdal sentrum, og delvis i ny trase gjennom sentrum. Inkludert i kontrakten er også to underganger i sentrum. Nytt lokalveisystem i Oppdal sentrum, og ny løsning for riksvei 70 med tilkoblinger inngår også i kontrakten.

BL Entreprenør AS leverte tilbudet med lavest pris i konkurransen. Pristilbudet var på 146,5 mill. kroner.

Peab som entreprenør

Den første entreprisen i prosjektet var på konstruksjoner; Ålmbrua, Kåsbrua, Tranevegskulverten og Kåsenveien. Her har arbeidet pågått siden september i 2013 med . Hele E6-prosjektet er planlagt ferdig oktober 2015.