Dr. Eckhard Scholz med rekken av «Transportere», fra den første «Folkevogna» den ikke avdukede T6 på en pressekonferanse i Hannover.
Dr. Eckhard Scholz med rekken av «Transportere», fra den første «Folkevogna» den ikke avdukede T6 på en pressekonferanse i Hannover.

Annonserte ny Transporter

- I 2015 fornyer vi Transporter med en T6-versjon. Dette er vår viktigste modell.

Publisert Sist oppdatert

Dette sa adm. direktør i Volkswagen Nutzfahrzeuge på en pressekonferanse i Hannover 23. september i forbindelse med oppkjøringen til IAA Nutzfahrzeuge - verdens største og viktigste nyttekjøretøymesse.

Han viste imidlertid ingen skisser av hvordan bilen kan komme til å se ut, bare de fem første versjonene og en sjette med teppe over. Konseptbilen, Tristar, kan gi et hint om hvordan T6 vil se ut:

«Tristar gir et innblikk i hva mulighetene er for T6 når det gjelder gods- og persontransport i fremtiden», skriver Volkswagen Nutzfahrzeuge i en pressemelding.

T5-serien av VW Transporter ble lansert i 2002 og har vært tilgjengelig i over 100 ulike kombinasjoner. I løpet av neste år kan vi vente oss en betydelig oppgradering når T6-serien lanseres.

- IAA er startpunktet en intensiv periode for VW Nyttekjøretøy. I 2015 skal vi fornøye vår viktigste modell, T-serien, sa Dr. Eckhard Scholz, CEO i Volkswagen Commercial Vehicles under VWs pressekonferanse i Hannover foran årets største nyttekjøretøymesse, IAA.

Les også: VWs mobile møterom 

I årets åtte første måneder ble det solgt 108.000 av T5-serien verden over - en økning på 14 prosent fra tilsvarende måneder i fjor. Kapasiteten ved hovedfabrikken i Hannover er sprengt, og der jobbes det nå ekstra nattskift for å ta unna etterspørselen.

- Vi kan annonsere i dag at vi er stolte av å vise fram T6 i nær fremtid. Serien vil bygge på de gode kjennetegnene ved T5-serien og vil i tillegg dra nytte av et lass av nye teknologiske innovasjoner, sa Scholz under tirsdagens pressekonferanse.