Elon Musk (på bildet) viste Teslas lastebiler for første gang i 2017.

Har reservert 125 stk Tesla Semi

- Vi ser frem til å utvide vår satsing på flåten med Tesla, sier Juan Perez i som har vært med på å legge inn storbestillingen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

UPS, som driver en av de største kommersielle lastebilflåten i verden, har kunngjort at de har reservert 125 av Teslas nye elektriske lastebil, Semi. De nye lastebilene kommer til å bli en del av UPS’ omfattende kjøretøyflåte som benytter alternativt drivstoff og avansert teknologi, bestående av lastebiler og traktorer drevet av elektrisitet, naturgass, propan og andre ikke-tradisjonelt drivstoff.

- I over et århundre har UPS vært bransjeledende i testing og implementering av ny teknologi for effektivisere flåtedrift. Vi ser frem til å utvide vår satsing på flåten med Tesla, sier Juan Perez, chief information and engineering officer.

- Disse banebrytende elektriske lastebilene er klare til å innlede en ny epoke med forbedret sikkerhet, redusert miljøpåvirkning og redusert eierkostnad.

Samarbeider med produsenter

UPS har levert informasjon om sine lastebilruter til Tesla som en del av selskapets vurdering av kjøretøyets forventede ytelse for UPS-syklusen. UPS samarbeider ofte med leverandører av ny kjøretøyteknologi for å hjelpe dem med å utvikle løsninger som er klare for UPS’ krav til bruk.

Teslas semitrailer hevdes å ha en rekkevidde på opptil 800 km på en enkelt lading, en uovertruffen kabinopplevelse for sjåføren, forbedret trafikksikkerhet og en betydelig redusering i langsiktig eierkostnad. Sikkerhetsfunksjoner inkluderer: automatisk nødbrems, adaptiv cruisekontroll, automatisk filholder og aktiv styring.

Tesla forventer å starte produksjonen av kjøretøyene i 2019, og UPS vil være blant de første selskapene som tar kjøretøyene i bruk.

2025

UPS forhåndsbestilling av Teslas kjøretøyer supplerer og fremmer selskapets samlede forpliktelse til å redusere sine utslipp av absolutt drivhusgasser (GHG) fra globale bakkeoperasjoner med 12 prosent innen 2025, et mål utviklet ved hjelp av en metode godkjent av Science Based Targets initiatives.

UPS har et mål om at 25 prosent av strømmen som brukes skal komme fra fornybare energikilder innen 2025. I tillegg planlegger UPS at i 2020 skal ett av fire nye kjøretøy kjøpt årlig «skal bruke alternativt drivstoff eller avansert teknologi», en økning fra 16 prosent i 2016.

Selskapet satte seg også et nytt mål om at 40 prosent av alt drivstoff til kjøretøy på vei vil komme fra andre kilder enn vanlig bensin og diesel, en økning fra 19,6 prosent i 2016.

8500 kjøretøy

Selskapet driver en av de største private alternative brensel- og avansert teknologiflåtene i USA, og over 8.500 kjøretøy over hele verden. Dette inkluderer all elektrisk, elektrisk hybrid, hydraulisk hybrid, etanol, komprimert naturgass (CNG), flytende naturgass (LNG), propan og fornybar naturgass (RNG)/biometan.

UPS er en del av Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) for femte år på rad, og Dow Jones Sustainability North America Index for trettende år på rad.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS