Se Tesla Semi akselerere

Det er ikke helt normalt å høre på presentasjon av lastebiler hvor akselerasjonen fra 0-100 er et tema.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Elon Musk har selvsagt dratt frem dette som et poeng da han er en mester i å skaffe publisitet.

At lastebilen kan holde 65 Mph (105 km/t) opp bakkene med full last er heller ikke noe stort poeng i Europa hvor vi som kjent har 80 km/t som maksimal lovlig hastighet for lastebiler.

LES OGSÅ: Girteka kjøper Tesla Semi

I USA er dette et poeng da South Dakota har hele 80 Mph (128 km/t) som makshastighet for lastebiler. Hele 41 stater har 70 mph (112 km/t) eller mer som maks hastighet.

I Texas finnes det til og med èn motorvei som har hele 85 mph (135 km/t) som maks hastighet. Med dette i bakhodet er det et annet fokus på høy hastighet for lastebiler «over there» enn det vi finner herhjemme.

- Utrolig reaksjonsrask

Tesla Semi ble lansert fredag 17. november.

- Den er som en Tesla personbil å kjøre - bare større. Tesla Semi er utrolig reaksjonsrask. Den er ulik alle andre lastebiler du har kjørt. Og så har den ett gir, så du slipper å gire, sa Tesla-sjef Elon Musk ved lanseringen.

Bilen er utviklet for å trekke 50 tonn totalvekt, og med en rekkevidde på 800 km før ladning og med garantert total kjørelengde på 1,5 millioner km. Tesla vil bygge ut ladestasjoner på lik linje som med personbilene, og på stasjonene vil man lade for 320 nye km på 30 minutter.Tesla Semi har fire elektromotorer koblet til boggiakslingene.

Minst 800 kWh

Energiinnholdet i batteripakken er ikke oppgitt, men ut fra et oppgitt elforbruk pr km (1,5-2 kWh) må batteripakken være på minst 800 kWh.Tesla hevder at bilens egenvekt er ca. den samme som en tilsvarende diesel-lastebil med motor, drivaksel, girkasse og øvrig drivlinje.Bilen er «connected» og styres via internett på alle mulige måter, inklusive overholdelse av kjøre- og hviletider.

Også klargjøringstester går automatisk. Får føreren et illebefinnende i fart, tar bilen over kjøringen, kjører til siden, stopper og varsler nødetatene.Tesla skal bruke bilen til egentransport i 2019, og deretter lanseres den for det amerikanske markedet. Så kommer turen til Europa. Om det blir 2020 eller 2021 er ikke godt å si nå.

 

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS