20180206_Iveco_Defence_Vehicles_Light_Armoured_Vehicle_Image
20180206_Iveco_Defence_Vehicles_Light_Armoured_Vehicle_Image

Iveco leverte 62 kjøretøy til Forsvaret

Publisert

Iveco Defence Vehicles, divisjonen som produserer kjøretøy til det militære og sivilforsvaret innenfor CNH Industrial, har levert de siste 62 lette pansrede kjøretøyene til Norwegian Defence Material Agency (NDMA).

Overleverings-seremonien, som fant sted på hovedkvarteret til Iveco Defence Vehicles i Bolzano, Italia, skjedde under nærvær av general Morten Eggen, leder av Norwegian Defence Material Agency, divisjonen for landsystemer.

Forbedret versjon

Den fjerde generasjonen lette pansrede kjøretøy er videreutviklet fra selskapets lette flerbruks-kjøretøy, inklusive et antall oppgraderinger spesifisert av kunden.

Dette omfatter blant annet den nye drivlinjen med større ytelse og forbedret luftfiltrerings- system. På bakgrunn av erfaringer fra felt, har kjøretøyet også fått økt nyttelast, generelt bedre ytelser og forbedret driftssikkerhet.

«Mannskapscellen» er blitt redesignet for å forbedre ergonomien for mannskapet med nye seter, en ny generasjon dashbord og oppgradert hardtop.

4000 kjøretøy

Dette er den fjerde ordren på lette pansrede kjøretøy fra de norske væpnede styrkene, og kjøretøyet er allerede i bruk i oppdrag i utlandet.

Totalt er det solgt på mer enn 4000 enheter i 13 forskjellige land av det lette flerbruks-kjøretøyet fra Iveco Defence Vehicles. På kundelisten står Albania, Østerrike, Belgia, Kroatia, Tsjekkia, Italia, Libanon, Norge, Russland, Slovakia, Spania, Tunis og Storbritannia.