Mineralteknikk AS skal selge og distrubuere Terex Finlay i Norge.
Mineralteknikk AS skal selge og distrubuere Terex Finlay i Norge.

Overtar Terex Finlay i Norge

Mineralteknikk får Terex Finlay som hovedleverandør.

Publisert

- Det er et høydepunkt for vår bedrift å overta eneretten til salg og distribusjon av Terex Finlay-produkter i Norge, sier daglig leder i Mineralteknikk AS, Arne Kenneth Øvstebø.

Terex Finlay har et sterkt omdømme i bransjen innen mobil knusing og sortering, og er en av de største leverandørene i verden.

Produsenten har utviklet mobile knusere, sikter og gjenvinningsmaskiner i 60 år.

- Vi gleder oss til å samarbeide med Terex Finlay, som vil spille en hovedrolle i vår videre satsing. Sammen med vår brede kompetanse innen knusing og sortering vil vi fortsette å være en solid leverandør og en trygg støtte for våre kunder. Med Terex Finlay kan vi levere komplette anlegg helt fra grovknuser, finknuser, sikteanlegg og stackere til proffkunden, sier Øvstebø i en nyhetsmelding.

- Har funnet sin plass

Terex Finlay

  • Terex Finlay startet med John Finlay i 1958
  • Hovedfokus har vært å levere effektive maskiner med lave driftskostnader og enkelt vedlikehold
  • Terex Finlay er i dag en etablert leverandør verden over, og er en av de største produsentene
  • Hovedkontoret til Terex Finlay ligger i Omagh i Nord-Irland
  • I tillegg til administrasjon og produksjon, består anlegget av utvikling-, trenings- og opplæringssenter for dele og servicemedarbeidere

Øvstebø forteller at Mineralteknikk AS, som har holdt på i 20 år, nå har funnet sin plass i markedet.

Hovedkontoret ligger på Ålgård utenfor Stavanger, og Østlandskontoret ligger på Revetal i Vestfold.

- Vi spisser nå fokus og kompetanse mot Terex Finlay og Portafill på mobilt utstyr selv om våre eksisterende kunder vil få full oppbakking, deler og service på eksisterende maskiner. På stasjonære komponenter og anlegg fortsetter vi med Normine som tidligere, sier lederen.

Reiten blir salgssjef

Med Terex Finlay som hovedleverandør skal Mineralteknikk, sammen med datterselskapet Returteknikk AS som leverer utstyr til avfall og gjenvinningsbransjen fra blant annet Terex Ecotec og Zemmler, kunne «stille sterkt med service og deler og skape en trygg og forutsigbar hverdag for våre kunder».

- Vi vil fortsette å investere i fremtidig vekst, og satser på videreutdanning av personell for å sikre den beste kompetansen og støtten til våre kunder sier Øvstebø.

Nils Ivar Reiten blir salgssjef for Terex Finlay-produktene i Norge.