Atlas Copco LT6005 i aksjon.
Atlas Copco LT6005 i aksjon.

Tar over produktlinjer fra Atlas Copco

Oppkjøpet var i havn 3. april.

Publisert

Fra og med 3. april 2018 har Husqvarna Construction Products tatt over alt salgs- og serviceansvar innen produktlinjene lettkomprimering og betongutstyr, tidligere eid av Atlas Copco. Mer spesifikt vil det si platevibratorer fra de miste typene og opp til 780 kg, glattehelikoptere, samt betongutstyr som betongvibratorer og vibroplanker. 

- Vi vil fortsette salg og service gjennom et allerede opparbeidet forhandler- og servicenett, samt styrke disse gjennom våre eksisterende selgere. Vi satser på økt service og nærvær til kundene, spesielt gjennom våre forhandlere, sier markedssjef Kristian Forsdahl i Husqvarna Construction Products.

Overtar ca. 200 ansatte

Oppkjøpet innebærer også produksjonslinjer, forskning & utvikling samt ca. 200 ansatte hovedsaklig lokalisert i Bulgaria, men nøkkelpersoner ellers i verden er også inkludert i dette.

For Norges del er Asle Lauglo, mangeårig Atlas Copco ansatt, med over til Husqvarna. Han er til daglig lokalisert i Trondheim.  

- Atlas Copcos lettkomprimering og betongutstyr er en logisk utvidelse av vår nåværende produktportefølje innen betongflater og gulv. Dette oppkjøpet gir oss mulighet til å gi kundene det beste utstyret gjennom hele prosessen fra jordkomprimering til et ferdig betonggulv, sier Forsdahl.