Terex Finlay C-1540 dual power.
Terex Finlay C-1540 dual power.

- Billigere med forsikt på konknuseren

Mineralteknikk AS tilbyr nå konknuser med forsikt.

Publisert

I april 2018 overtok Mineralteknikk AS eneretten til salg og distribusjon av Terex Finlay-produkter i Norge, og de tilbyr nå Terex Finlay konknusere med valgfri forsikt eller hengesikt.

- Det er et løft for produksjonen å kunne velge å forsikte massene direkte før konknusing på knuseverket. Det er mer økonomisk og praktisk enn å ha et ekstra sikteverk som man ikke alltid trenger å bruke, sier daglig leder Arne Kenneth Øvstebø i Mineralteknikk AS.

De fleste Terex Finlay konknuserene leveres med forsikt for å kunne skille ut finstoffet før massen går i knuseren.

Fleksibelt

Terex Finlay har levert maskiner til det norske markedet i mange år. I april 2018 overtok Mineralteknikk det godt innarbeidede merket fra Bulder. Dette har gitt Øvstebø og Mineralteknikk helt nye muligheter for hva de kan tilby sine kunder.

- At du kan velge om du vil kjøre massen over forsiktet, gjør at bruker kan bruke konknuseren både direkte etter kjeftknuseren eller direkte med knusing av forsiktede varer. Dette er helt genialt. Forsikten kan foldes hydraulisk til siden når den ikke er i bruk, og mater sender da massene direkte inn i knuseren, sier Øvstebø.

Terex Finlay C-1540 dual power.
Terex Finlay C-1540 dual power.

Metall stoppes

«Metal purge»-systemet er med på å gjøre hverdagen enklere og tryggere for både brukeren og maskinen; når metalldetektoren på maskinen finner metall i materiale stopper den matingen og via fjernkontrollen eller hoveddisplayet, kan brukeren enkel aktivere «Metall purge»-systemet, sier en entusiastisk salgssjef Nils Ivar Reiten i Mineralteknikk.

- Dette vil da trekke materen til bakre posisjon og kjøre ut materialet som inneholder metall i en «bypass-renne» før den går tilbake til arbeidsposisjon. Dette sparer brukere fra klatring på maskinen og arbeid i høyden.

To kontorer

Reiten fortsetter:

- Terex Finlay C-serien (konknusere), dekker et bredt spekter med maskiner både med forsikt og hengesikt, dette gir oss og kunden muligheten til lettere å finne maskinen som passer best til oppgavene den skal utføre: Både med tanke på materialet som skal knuses og finstoff-inneholdet i dette.

Mineralteknikks hovedkontor ligger ved E39 på Ålgård utenfor Stavanger, og østlandskontoret ligger på Revetal i Vestfold. Selskapet markedsfører nå Terex Finlay og Portafill på mobilt utstyr. På stasjonære komponenter og anlegg leveres Normine som er produsert i Tsjekkia.