Teamet i Lekang Filter hjelper blant annet tusenvis av filterbrukere til å holde styr på filtrene.

Lekang Maskin endrer navnet

Vil vise til kjernevirksomheten i navnet.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Lekang Maskin AS endrer firmanavn til Lekang Filter AS 1. september 2018. Det nye navnet skal gjenspeile både selskapets historie og dets kjernevirksomhet.

Lekang Filter leverer filter til maskiner og utstyr innen anlegg, transport, industri, energi, havbruk, marine, olje og gass. Selskapet har 60 forhandlere med lokal tilstedeværelse som sine viktigste partnere i Norge.

- Takket være tillit fra kunder, dyktige medarbeidere og samarbeidspartnere, har vi kunnet vokse og utvikle systemer for å tilpasse oss etter nye behov. Vi er for tiden under stor utvikling både i organisasjonen og på den digitale siden. I 2020 kan bedriften feire 50 år, sier Øystein B. Andreassen, Country Manager, Lekang Maskin AS.

Startet med gravemaskiner

Historien startet i 1970 med familien Lekang som grunnla Lekang Maskin AS og startet opp som forhandler av gravemaskiner.

Etter få år hadde bedriften både en maskinavdeling og en filteravdeling. Med Fleetguard filter agenturet i 1974, skjøt filtersalget fart for alvor. Maskinavdelingen ble lagt ned på 90-tallet.

Teamet i Lekang Filter hjelper blant annet tusenvis av filterbrukere til å holde styr på filtrene.

Lekang filtersystem

Lekang filtersystem-softwaren, som ble lansert i 1980, er en av selskapets største suksessfaktorer.

Lekang filtersystem hjelper i dag 23.000 maskineiere med å holde orden på filter til store maskinparker og skipsflåter.  Over 2000 brukere i Norden bruker systemet daglig for å søke på filteroverganger, finne produktinformasjon eller bestille filter online.

- Vi er stolte av å kunne videreutvikle familiebedriften som i dag er en del av Lekang Group, sier Andreassen.

Lekang Group består av Lekang Filter AS i Norge, Filterteknik Sverige AB og Filterteknik A/S i Danmark. Lekang Group har 72 medarbeidere og omsatte for 266 millioner kroner i 2017. Gruppens eiere er Indutrade AB i Sverige.

Powered by Labrador CMS