Nye Metsjö MetaQ-hengere kan leveres med mange avanserte funksjoner bygget ut fra en ny type luftbrems som den svenske produsenten har utviklet. Disse styres med en app på smarttelefon. Det er også mulig med hjul som drives med traktorens hydraulikk på disse hengerne.

Nye tilhengere låser bremsene ved veltefare

Ivarssons i Metsjö lanserer nye krokløfthengere og tipphengere med avanserte funksjoner.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Ivarssons i Metsjö lanserer nye krokløfttilhengere og tipphengere godkjent for 50 km/t, med svært avanserte digitale funksjoner, og luftbremser.

Noen av de nye funksjonene er automatisk bremsing ved veltefare, analyse av logistikkmønstre, veiing av last, kjørelengdemåling, låsing av tipphenger/tyveribeskyttelse, og automatisk lasttilpassede ABS-bremser. Dette kan overvåkes og styres enkelt i en smarttelefon-app.

De digitale fremskrittene bygger på en ny luftbrems Metsjö har utviklet.

Med denne appen styres funksjonene som er koblet til et nytt luftbremse-system på Metsjö-tilhengere.

Mange nye funksjoner

Det nye systemet blir aktivt når enheten er koblet til trekkerenheten og muliggjør følgende funksjoner:

  • automatisk lastavhengig ABS-brems gjennom innebygde trykksensorer
  • opplåsing med personlig kode
  • automatisk bremsing ved veltefare
  • avstandssensor til kjøretøy og automatisk bremsing
  • tippvarsling
  • driftsdataminne
  • lufttrykkvarsling
  • kilometerstand
  • uttak til henger bak henger kan leveres

De nye digitale funksjonene egner seg, naturlig nok, godt til å kombineres med andre tekniske funksjoner fra Metsjö, for eksempel lufttrykkregulerte hjul og tilhenger med drivaksler og med svingbare aksler.

Drivaksler er i seg selv er en nyhet. Disse kan kjøres både bakover og fremover og drives av traktorens hydraulikk.

Nye Metsjö MetaFlex-hengere kan leveres med mange avanserte funksjoner bygget ut fra en ny type luftbrems som den svenske produsenten har utviklet. Disse styres med en app på smarttelefon. Det er også mulig med hjul som drives med traktorens hydraulikk på disse hengerne.

11 tonn per aksel

En ny konstruksjon av akslene øker også mulig lastvekt til 11 tonn per drevet aksel utenfor vei. Drivaksler leveres på Metsjös modeller MetaQ, MetaFlex og MetaX

- Med det nye digitale fremskrittet kan vi tilby våre kunder hurtiggående tipphengere og krokløfthengere med svært avanserte funksjoner som er bra både for gårdens effektivitet og den generelle trafikksikkerheten, sier Anders Ivarsson.

- Vi på Metsjö har alltid vært av den oppfatning at teknologiske fremskritt både øker kundens nytte og mulighet til å bruke tipphengeren, uten å øke kostnadene for kunden. Dette fremskrittet er et klart bevis på det, da denne nyvinning ikke medfører økte kostnader for kunden, men gir mange verdiskapende funksjoner.

Powered by Labrador CMS