Johnny Kristian Danielsen.
Johnny Kristian Danielsen.

Ny merkesjef for Opel

Bertel O. Steen tar over som importør av Opel til Norge, og Johnny Danielsen blir merkesjef. Han vil tiltre den nye stillingen i løpet av 1. kvartal 2019.

Publisert

Johnny Kristian Danielsen (53) begynte i Bertel O. Steen i 2004 som direktør for Mercedes-Benz Servicemarked hos Mercedes-Benz Norge. Fra 2005 og ut 2015 var han importsjef for Mercedes-Benz personbiler. De siste tre årene har han ledet forhandleren Bertel O. Steen Ullevål.

- Johnny har lang erfaring fra bilbransjen og meget solid kompetanse som importsjef. I tillegg kjenner han vårt konsern særdeles godt. I hans tid som leder for Mercedes-Benz personbiler ble omsetningen doblet og markedsandelen økte fra 3,3 til 5,1 prosent. Jeg er trygg på at Johnny har de rette egenskapene for å styre Opel-skuta videre i en meget spennende tid for bilbransjen, sier Bjørn Maarud, konsernsjef i Bertel O. Steen.

Med oppkjøpet kommer Opel tilbake til Bertel O. Steen 100 år etter at det sist var i konsernets portefølje.

- Opel er et merke med flotte produkter og lange tradisjoner. Jeg håper at min erfaring fra importørsiden og fra forhandlerleddet vil bli verdifull i rollen som merkesjef, og jeg ser frem til å bli kjent med de nye medarbeiderne og forhandlerne, sier Johnny Danielsen.

Opel vil inngå i PSA-organisasjonen i Bertel O. Steen, som består av merkene Peugeot, Citroën og DS i tillegg til Opel. Danielsen vil rapportere til Thorbjørn Myrhaug som er konserndirektør for PSA Norge. Myrhaug vil fungere som merkesjef inntil Danielsen tiltrer stillingen i løpet av 1. kvartal 2019.

- Opel vil komplettere og styrke modellutvalget og markedsandelen til PSA i Norge. Merket har mye spennende på gang, blant annet innen elektriske biler. Jeg gleder meg til å få Opel inn i familien, sier Thorbjørn Myrhaug.

Rune Hensel, nåværende administrerende direktør i Opel Norge AS, vil bli ansatt i Bertel O. Steen, men hans nye rolle er ikke endelig avklart.

- Rune har verdifull kompetanse fra bilbransjen og gode personlige egenskaper som gjør at vi veldig gjerne vil ha ham med på laget vårt i den spennende reisen Bertel O. Steen og bilbransjen er inne i, sier konsernsjef Bjørn Maarud.