De har undertegnet en av de største enkeltstående IoT-kontraktene i Norge. Fra venstre: Morten Berntsen Divisjonsdirektør i GSGroup, Jan Andresen, Director Carrier Management i Bring og Morgan Kittilsen salgssjef i GSGroup.
De har undertegnet en av de største enkeltstående IoT-kontraktene i Norge. Fra venstre: Morten Berntsen Divisjonsdirektør i GSGroup, Jan Andresen, Director Carrier Management i Bring og Morgan Kittilsen salgssjef i GSGroup.

4000 sporingsenheter til Posten/Bring

GSGroup og Posten/Bring har undertegnet en av de største enkeltstående IoT-kontraktene i Norge.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Sandefjordsbedriften GSGroup vant anbudskonkurransen om å levere over fire tusen sporingsenheter til Posten/Bring.

Anbudet omfatter levering av sporingsenheter til containere og tilhengere. Posten Norge har til daglig flere tusen containere som til enhver tid er i bruk, men ønsket bedre oversikt.

- Det var en enorm glede da tildelingsbrevet fra Posten tikket inn på e-post, sier salgssjef i GSGroup Morgan Kittilsen.

Anbudsprosessen, som startet i 2017, ble initiert av Posten Norge for å finne et helhetlig system for fremtidig utvikling og kostnadsbesparelse for organisasjonen.

Divisjonsdirektør Morten Berntsen i GSGroup, sier det betyr mye for en bedrift fra Vestfold å hale i land en slik kontrakt.

En av de største

- Dette er en av de største IoT-kontraktene i Norge som er inngått, og viser at teknologiutviklingen både i GSGoup og i Vestfold ligger langt fremme både nasjonalt og internasjonalt, sier Berntsen.

- Posten Norge er en av Nordens største logistikkaktører, med flere enheter og datterselskaper. Vi ønsker i større grad å samle oss om ett system for sporing av utstyr uten egen motor, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Viktige krav fra Postens side var en løsning med godt batteri med lang levetid, kombinert med pris, oversiktlig software og fleksibel teknologi.

- Med én felles applikasjon å jobbe på, som passer både på web og mobil, får Posten den totale oversikten og strukturen de ønsker. Dette vil spare dem for vedlikehold av flere systemer. Samtidig vil Posten kun ha én leverandør å forholde seg til, noe som frigjør ressurser, sier Kittilsen.

Ledende europeisk leverandør

Teknologibedriften GSGroup fra Sandefjord har hatt en rivende utvikling de siste årene. Blant annet står de bak teknologien til Telenors store satsing «Smart arbeidsdag», og leverer flåtestyring til flere kommuner i Norge. I tillegg kjøpte de nylig den danske sensorbedriften Flextrack, noe som styrker GSGroups ledende rolle innen anvendt sensorteknologi.

- GSGroup er en aktør i dette markedet med over 25 års erfaring innenfor sporing og gjenfinning. Dette er svært lenge selv i internasjonal målestokk. Det er spennende og givende å være en del av en organisasjon som elsker å løse nye utfordringer med bruk av teknologi, sier Kittilsen

- I dag er vi stolte

- Det er veldig hyggelig for oss å levere produkter til en kunde som er i vekst, og hvor vårt produkt er så etterspurt. At det haster for Posten å få produktene på plass, viser at løsningen er riktig for dem og har stor merverdi. Vi har erfaring med store prosjekter og Posten er en profesjonell aktør, så dette skal nok gå veldig bra, sier Kittilsen som gleder seg til det videre samarbeidet.

- Dette har vært et utsøkt team-arbeid, hvor ressurser fra alle hjørner i bedriften har jobbet sammen for å tilfredsstille de kravene som er gitt. I dag er vi stolte, avslutter Berntsen.

Powered by Labrador CMS