Trux er tilbake der det startet, i Färila i Sverige, etter noen år i Ljusdal. Selskapet produserer frontbeskyttere for tunge kjøretøy og lysbjelker.
Trux er tilbake der det startet, i Färila i Sverige, etter noen år i Ljusdal. Selskapet produserer frontbeskyttere for tunge kjøretøy og lysbjelker.

Trux flyttet hjem igjen

Trux som produserer frontbeskyttere for tunge kjøretøy og lysbjelker, har flyttet hjem til opphavsstedet Färila i Sverige.

Publisert

Selskapet begynte virksomheten i Färila i 1986, men etter å ha vokst ut av lokalene to ganger, flyttet bedriften til nye lokaler i Ljusdal i 2000. Områdene ligger relativt nære hverandre (ca. 15 km), og rundt 33 mil nord-vest for Stockholm.

Selskapet hadde altså produksjon i Ljusdal frem til i år, inntil flyttelasset gikk tilbake til gamlebyen. Nå etter at alt er på plass, kan bedriften puste ut og konstatere at flyttingen gikk fint.

Korte frister

- Tidsplanen var kort. Vi hadde tidvis problemer med å henge med og fikk utsatt innflyttingen noen uker, men i det store og det hele spilte det ingen rolle ettersom produksjonen ikke ble påvirket, sier flytteansvarlig Mikael Norman og fortsetter.

- Flyttingen har medført et løft for alle avdelingene med bedre ventilasjon, mer rom og smidigere produksjonskjede, samt bedre inn- og utkjøring.

Tilbake til moderselskapet

Trux er nå nærmeste nabo til moderselskapet ExTe og plassjef Hasse Olsson er fornøyd med de nye lokalene.

- Siden begynnelsen av sensommeren har det vært full produksjon i de nye lokalene. Det er den siste utsmykkingen av showrommet som har tatt lang tid, og som vi fortløpende kommer til å fornye og forbedre, sier Olsson.