STERK: Den nye krokløften RS 26 er både sterkere og lettere enn forgjengeren.

Meiller lanserer ny krokløft

Den store tyske påbygg- og tilhengerprodusenten Meiller skal vise flere nyheter på Bauma. En ny krokløft er en av dem.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Den nye krokløften har betegnelsen RS26 og er beregnet for tre- og fireakslede biler. Meiller hevder selv at dette er en krokløft som vil sette en ny standard i bransjen, spesielt takket være kompakt konstruksjon, lav vekt og rask betjening.

Løftekapasiteten er 26 tonn, samtidig som egenvekten er redusert med hele 850 kg sammenlignet med forgjengeren. To rekker med hull i rammen gjør det enkelt å montere tilleggsutstyr, samtidig som den lukkede konstruksjonen gir stor vridningsstivhet.

I tillegg til standardutførelsen vil RS26 også kunne leveres i såkalt TS-utførelse med teleskoparm. Denne tilleggsfunksjonen gjør det enklere og sette av eller trekke på containerne i en flatere posisjon.

Ny fjernstyring

BETJENING: Den nye fjernstyringen gir bedre oversikt og har intuitiv betjening.

En annen nyhet, er en ny fjernkontroll som kombinerer den nyeste teknologien på området med attraktiv design og brukervennlighet.

Hovedelementene på fjernkontrollen er et tydelig display med inkluderte piltaster og en joystick. Fjernkontrollen kan håndtere mange påbygg-funksjoner, men bare de kunden har bestilt, fremkommer på displayet.

Blant bruksmulighetene er styring av tipp- og lemfunksjoner på tippåbygg hvor sjåføren kan stå i sikker avstand og ha full oversikt over arbeidet.

Ny kraftuttaks-clutch

DRIVSTOFFBESPARENDE: Den nye kraftuttaks-clutchen, som monteres mellom motorkraftuttaket og hydraulikkpumpen, gir drivstoffbesparelse både stasjonært og under mobil drift.

En tredje nyhet er en såkalt øko-kobling som monteres mellom motorkraftuttaket og den hydrauliske pumpen for påbyggfunksjoner som krever hydraulikk. Hovedhensikten er å koble ut hydraulikkpumpen når den ikke trengs for å produsere trykk. Dette innebærer at man kan spare en effekt på mellom 2 og 4 kW når funksjoner ikke er i bruk, sammenlignet med konvensjonelle motordrevne pumper.

Dette gjør at man kan spare drivstoff og dermed også eksosutslipp. Ved stasjonær drift kan besparelsen være fra 0,5 til 1,4 liter pr. time. For funksjoner som brukes under kjøring vil besparelsen typisk være på 3,5 liter pr. 100 km.

Utover de nevnte nyhetene kommer Meiller til å vise et bredt spekter av tippåbygg og tippsemitrailere på Bauma. For disse produktene er det lagt ytterligere vekt på økt sikkerhet ved lasting og lossing, blant annet gjennom bruk av kamerasystemer.

Arka AS, med avdelinger i Bergen og Oslo, er norsk representant for Meiller.

Powered by Labrador CMS