Weda pumpeapplikasjon.
Weda pumpeapplikasjon.

Nye drenerings-pumper fra Atlas Copco

Atlas Copco Power and Flow har fullført sin portefølje med Weda elektriske nedsenkbare lensepumper.

Publisert

De har nå tilføyd flere pumper for drenerings- og slamapplikasjoner og kommer med en helt ny serie med slampumper.

Å velge fra hele den utvidede serien er gjort enklere ettersom alle modeller er klassifisert etter bruksområde og type væske de håndterer.

Tre familier

Serien består nå av tre familier; den utvidede Weda D for lensing, Weda S - utvidet også - for slam, og den helt nye Weda L for oppslamming.

Weda D-pumper håndterer enten rent eller skittent vann, selv med små faste partikler. Weda S-serien støtter lensing av flytende slam som inneholder større faste partikler. Weda L-produktene er de tøffeste, og har de største åpningene for å lette håndtering av den mest utfordrende slampumpingen.

Det er mange Weda-pumper å velge blant.
Det er mange Weda-pumper å velge blant.

Weda D-enhetene er tilført D80, en ny modell for lensing. S30 og S60, som er de nye modellene i Weda S-slamfamilien, kan takle tykt, mykt og fuktig slam eller andre lignende viskøse blandinger av væsker og faste stoffer, spesielt produkter fra industriprosesser eller raffinering. Den helt nye Weda L-familien håndterer halvflytende slamblandinger, typisk bestående av fine partikler fra gjødsel, sement eller kull samt vann.

I tillegg til å optimalisere ytelsen, har det vært viktig å gjøre pumpene lettere og forbedre elektrisk sikkerhet og tetningsdesign, samt å gjøre det enkelt å installere dem. Alle pumper i D- og S-serien er tilgjengelige med Weda +-funksjoner, som inkluderer fasefeilbeskyttelse, rotasjonsstyring, termiske brytere og en 20 m kabel med faseskift for alle 3 fasepumper. Weda + -funksjonene er også tilgjengelig som et alternativ i L-serien.

Egenskaper

Samlet sett kan Weda D-pumper som bruker topputløp, håndtere vann av spesifikk tetthet opptil 1100 kg/m3, og, avhengig av modell, faste stoffer med en diameter på 4–12 mm.

Egenskapene til Weda S, med bunnutløp, omfatter også vann med spesifikk tetthet på opptil 1400 kg/m3, og faststoffer på 25–50 mm, avhengig av modell. Weda L-pumper, som har utløp i bunnen, håndterer vann med spesifikk tetthet på opptil 1700 kg/m3, og, avhengig av modell, faststoffer med en diameter på 20–60 mm.

Alle modeller har et innebygd start- og motorbeskyttelsessystem og valgfri automatisk nivåkontroll. Justerbare slitesterke gummidiffusorer og herdede høykromede impeller sørger for holdbarhet i tøffe miljøer.

- Weda-pumper kan håndtere vannmengder på opptil 16 500 L/min, med effektverdier opptil 54 kW, sier Hrishi Kulkarni, produktleder, Atlas Copco Power and Flow.

- Derfor er de praktiske til avvanning på tvers av mange bransjer og kan brukes på mange måter innenfor områder som bygg, industri, nødhjelp og vedlikehold. Vår omfattende dekning har med de siste modellene blitt enda bedre og gjør porteføljen vår komplett.

Alle pumper har tetningstyper som passer til deres størrelse, og en ekstern kontakt for fettfylling eller en oljeinspeksjonsplugg for lett vedlikehold. Det er mange tilkoblingsalternativer og –størrelser på utløpstusser som er justerbare, med utløpssretning som kan byttes fra 90–180 grader.