ALLSIDIG: Terex Finlay 883+ er et allsidig knuse- og sorteringsverk som håndterer både tørre og klebrige masser.
ALLSIDIG: Terex Finlay 883+ er et allsidig knuse- og sorteringsverk som håndterer både tørre og klebrige masser.

Knusenyheter fra Terex

MÜNCHEN (AT.no): Terex er en betydelig leverandør av knuse- og sorteringsverk etter oppkjøp av flere produsenter opp gjennom årene.

Publisert

En av disse fabrikantene er Finlay som har vært på markedet i drøyt 60 år. Fabrikken kommer til å vise to nye knuseverk på årets Bauma; 883+ og TF-75.

883+ er et kraftig verk som egner seg for både tørre og klebrige masser, og er dermed allsidig i bruk. Utstyret kan benyttes i pukkverk, grustak, gruver og på anleggsområder hvor det også skal håndteres gjenvinningsmasser.

TF-75 er utviklet med tanke på effektiv bruk i grustak og på byggeplasser. Innmatingshøyden er bare 1900 mm, og knuseverket kan dermed enkelt betjenes av gravemaskiner og hjullastere. Understell på belter og muligheter for innlasting fra tre kanter gjør dette knuseverket allsidig i bruk, ikke minst når det er behov for mobil knusing.

Mineralteknikk AS i Ålgård er norsk representant for Terex Finlay.

Powerscreen

Powerscreen er en av verdens ledende produsenter av knuseverk. Tre verk fra denne produsenten vil være på Terex-standen:

KOMPAKT: Powerscreen Metrotrac er et meget kompakt knuseverk.
KOMPAKT: Powerscreen Metrotrac er et meget kompakt knuseverk.

Trakpactor 550SR er en høykapasitetsmaskin med stor fleksibilitet. Den håndterer alt fra primærmasse som sprengstein, til gjenvinningsmasser som asfalt og betong. Knuseverket er konstruert blant annet med tanke på effektivt vedlikehold.

Metrotrac er en kompakt knuser som egner seg godt til variert bruk der plassen er begrenset. Størrelsen gjør det dessuten enkelt å transportere utstyret. En viktig egenskap med denne maskinen er at når det oppstår risiko for at masse vil blokkere maskinen, blir massen ført frem og tilbake til blokkeringen er opphørt.

Chieftain 2200 3 deck er en stor produksjonsmaskin med en kapasitet på minst 700 tonn i timen.

Terex Powerscreen er representert her i landet av Scandia Maskin AS i Drammen.

GJENVINNING: Terex Ecotec TTS 620T er en allsidig gjenvinningsmaskin med sorteringstrommel.
GJENVINNING: Terex Ecotec TTS 620T er en allsidig gjenvinningsmaskin med sorteringstrommel.

Ecotec

Scandia Maskin representerer også Terex Ecotec. Her er det snakk om en produsent som arbeider innenfor gjenvinningsområdet med maskiner blant annet for oppmaling av treavfall og gjenvinning av jord og andre masser.

På Terex-standen vil man blant annet kunne se den allsidige gjenvinningsmaskinen TTS 620T. Den har en to meters sorteringstrommel og avansert hydraulikk. Det er lett å skifte ut trommelsystemet, og utsvingbar motor sørger for enkelt vedlikehold.