MASKINTRANSPORT: Scheuerles EuroCompact-program består av svanehalshengere for maskintransport på vei.

Ekspert på stort og tungt

MÜNCHEN (AT.no): Tyske TII Group er ekspert på håndtering og transport av alt som er stort, tungt og spesielt og har alltid en spektakulær stand på Bauma.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

TII er en forkortelse for Transporter Industry International og består av selskapene Scheuerle, Nicolas og Kamag, samt det indiske datterselskapet Tiiger.

Blant årets nyheter er utstyr for transport av de aller største vindgeneratorene, noe som også er interessant for det norske markedet. Det gjelder både kroppene og turbinbladene, hvor de lengste nå er over 80 meter. Blant annet har gruppen tatt frem utstyr som kan heve turbinbladene opp til 70 grader der dette er nødvendig for å komme frem til kraftverkstomten.

Gruppen kommer også til å vise nye SPMT-enheter (Self-Propelled Modular Transporter). Dette er transportmoduler som kan operere alene eller kobles sammen til å kunne transportere enheter med en vekt på inntil 17.000 tonn. Modulene kan trekkes av lastebiler eller utstyres med egen fremdrift. I de lettere utgavene kan dieselmotoren erstattes av elektrisk fremdrift. Dette er mest aktuelt der SPMT-ene brukes til interntransport på produksjonsanlegg.

TUNGT: Selvgående SPMT-enheter kan transportere enheter med vekter på opptil 17.000 tonn.
LANGT: Det produseres nå vindgeneratorer med turbinblader som er mer enn 80 meter lange. Spesialutstyr som kan heve turbindbladene, er ofte nødvendig for å komme frem til monteringsstedet.

Gruppen produserer også en serie med konvensjonelle svanehalshengere og andre typer maskinhengere for ordinær maskintransport på vei.

Størstedelen av produktprogrammet fra TII Group er så vidt spesielt at både salg og service styres direkte fra gruppen selv. Imidlertid er Brubakken AS norsk representant for deler av Kamag-programmet, fortrinnsvis terminaltraktorer og  rangeringsmaskiner.

Powered by Labrador CMS