Bruktsenteransvarlig Kenneth Lund Strand hos Felleskjøpet Agri på Kløfta har samlet mange innbyttetraktorer på en plass. Ca. halvparten er John Deere, og resten er andre merker – hovedsakelig Valtra.
Bruktsenteransvarlig Kenneth Lund Strand hos Felleskjøpet Agri på Kløfta har samlet mange innbyttetraktorer på en plass. Ca. halvparten er John Deere, og resten er andre merker – hovedsakelig Valtra.

Åpnet nytt bruktsenter

Felleskjøpet Agri tar grep om salget av brukte maskiner, traktorer og utstyr.

Publisert

Onsdag 27. mars 2019 var det offisiell åpning av et nytt bruktsenter hos Felleskjøpet på Kløfta i Akershus. Senteret har vært i drift siden 1. januar, men ledelsen valgte å ta den offisielle åpningen i forbindelse med at det ble arrangert proffdag for entreprenører og John Deere-dag nevnte dag i mars.

- Bruktsalg har vært et nedprioritert område hos oss. Nysalg har naturlig nok førsteprioritet, men fra nå av skal vi være gode på bruktsalg også, sier Kenneth Lund Strand som er ansvarlig for bruktsenteret hos Felleskjøpet på Kløfta.

Sentralisert innbyttepris

Senteret er i første omgang et pilotprosjekt. Innbyttemaskiner, -traktorer og -utstyr hos Felleskjøpet i Akershus, Østfold og Oslo havner hos Strand.

- Tidligere har hver enkelt selger taksert og gitt pris ved innbytte. Nå sendes alle innbytteprisene til meg for godkjenning. Det skal føre til at vi gir en mer markedsriktig pris, og at vi dermed lettere kan selge innbyttene raskt videre til rett pris på bruktmarkedet, sier han.

Dermed blir det i noen grad slutt på at innbytteprisen blir en salderingspost, og at det i større grad blir prisen på det nye som kjøpes som blir forhandlet.

Det blir også et proffere og mer spesialisert opplegg rundt innbytte.

En fordel for dem som vil handle brukt på en fysisk plass, er at det blir bedre utvalg på noen få steder hos Felleskjøpet. For dem som ikke trenger å se og prøve, er bruktkjøp via nett alltid en mulighet.

Nytt område, og anleggsmaskiner

Da AT.no var hos Felleskjøpet 27. mars, sto ca. 30 innbyttetraktorer og en Cat teleskoplaster oppstilt for salg. Da er det ikke plass til mer på dette området:

- Vi skal flytte bruktoppstillingen til et annet sted på Kløfta etter hvert. Vi regner med å ha ca. 100 traktorer inne om ikke lenge, sier Strand, som er hemmelighetsfull på hvor nøyaktig dette blir.

Når det gjelder innbytte av gravemaskiner og andre rene anleggsmaskiner, samarbeider Felleskjøpet med Pon Equipment. Felleskjøpet selger som kjent Cat-maskiner som storforhandler for Pon.

Det er, som den observante leser har fått med seg, heller tynt med innbyttede gravemaskiner hos Felleskjøpet på Kløfta (0 stk). En årsak til dette, er opplagt det at Felleskjøpet selger mange flere traktorer enn gravemaskiner.

En annen årsak er at innbytte-gravemaskiner er lettere å selge raskt enn traktorer, og de hentes ofte av ny eier på plass hos tidligere eier.