NYTT FELT: Andersen Mekaniske Verksted AS (AMV) blir forhandler for Stonepower borerigger.

AMV får overjordsrigger

Andersen Mekaniske Verksted AS (AMV) blir ny forhandler i Norge for de finske Stonepower overjordsrigger.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

AMV med fabrikk i Flekkefjord, har i en årrekke utviklet underjordsrigger, sprøyterigger og annet tunnelutstyr. For noen år siden begynte selskapet også å bygge boretårn for bruk på gravemaskiner, men overjordsrigger har manglet i porteføljen. Inntil nå.

På Bauma signerte nemlig AMV forhandleravtale med finske Stonepower. Selskapet som tidligere ikke har vært på det norske markedet tidligere, produserer flere modeller radiostyrte rigger under navnene Spider, Scorpion og Thermite.

Ønsket tilskudd

AVTALE PÅ BAUMA: Avtalen ble endelig signert på Bauma i april. Fra venstre: Kjell Osen (driftssjef AMV), Per Gunnar Andersen (styreleder AMV), Peder Andersen (adm. direktør AMV), Tommi Sarni (styreleder og eier av RockRobot Oy som eier Stonepower) og Petri Lehtinen (adm. direktør Stonepower). Foto: AMV

- Vi har i en tid jobbet med å bli ny aktør i markedet for overjordsrigger. Vi ser det er et meget spennende marked som vil være i vekst de neste årene, samtidig som det vil være komplementært til vår eksisterende produktportefølje. Vi ser også en god mulighet til å videreutvikle den gode serviceorganisasjonen vi idag besitter i AMV, sier adm. direktør Peder Andersen til AT.no.

Avtalen ble signert på Bauma i april, på standen til Montabert. Grunnen til at signeringen ble lagt her, er at AMV er OEM for Montabert i Norge, samt en av Montaberts største kunder på bormaskiner.

- Alt vårt utstyr, inkludert de nye overjordsriggene, vil være utstyrt med Montabert bormaskiner, sier Andersen.

Kommer til MEFA

Andersen sier at AMV allerede er i dialog med en rekke aktører som viser stor interesse. AMV stiller ut Stonepower-rigger på kommende MEFA i Stavanger i tiden 10.-12. mai.

Powered by Labrador CMS