Bilde fra signeringen. Fra venstre: Kent Sandsmark (leder innkjøp og logistikk AMV), Jan Ivar Lindseth, (Tess), Ivar Skahjem (Tess), Tomas Sönel (strategisk innkjøper AMV), Roar Kleven (Tess) og Peder Andersen (administrerende direktør i AMV).
Bilde fra signeringen. Fra venstre: Kent Sandsmark (leder innkjøp og logistikk AMV), Jan Ivar Lindseth, (Tess), Ivar Skahjem (Tess), Tomas Sönel (strategisk innkjøper AMV), Roar Kleven (Tess) og Peder Andersen (administrerende direktør i AMV).

AMV valgte forsyningsløsninger fra Tess

Publisert

Vareautomater i produksjonen og automatiske digitale varelagre skal gi Andersen Mek. Verksted AS (AMV) drifts- og vedlikeholdsprodukter når de trenger det og der de trenger det.

Avtalen med Tess som ble signert med de ansatte til stede, har en varighet på fem år med opsjon på forlengelse ytterligere tre. Den forventes å ha en total verdi på nesten 50 millioner kroner.

- AMV skal være et glansbilde. På landsbasis vil vi vise effektiv drift ved å ta i bruk disse moderne logistikkløsningene som forventes å gi oss store besparelser, sa Kent Sandsmark på et informasjonsmøte for de 150 ansatte ved hovedkontoret i Flekkefjord da avtalen med Tess ble presentert.

- Tess vant konkurransen om kontrakten på grunn av den mest komplette, framtidsrettede og fremoverlente teknologien, sa Sandsmark.

Utviklet av Tess

Løsningen innebærer at mindre forbruksartikler som arbeidshansker, kappeskiver og verktøy legges ut i vareautomater flere steder i produksjonslokalet. Dette sparer tid ved henting og det registreres automatisk hva og hvem som har hentet ut varen.

I tillegg vil det bli satt opp et større lager fylt med det vareutvalget som Andersen Mek. Verksted trenger. Etter å ha registrert seg med et kort, leser en digital mottaker informasjon fra radiofrekvensid (RFID) montert på det enkelte produktet hva som er hentet ut. Ordre og faktura genereres direkte inn til Tess. Løsningen er utviklet ved Tess og bygger på mange av de samme prinsippene Amazon benytter i sine automatiske butikker. 

Tess Gate

- Dette er teknologi som gir våre kunder store besparelser. Det å håndtere en ordre enten det er for bedriften som skal lever den og siden fakturere den eller virksomheten som skal betale den, koster mange timer og penger. Med god planlegging og samarbeid i forkant, sparer både kundene og Tess betydelige beløp på denne løsningen som vi kaller Tess Gate, sier Roar Kleven, direktør for integrerte forsyningsløsninger i Tess.

Avtalen omfatter også arbeidsbekledning og personlig verneutstyr. Dette skal leveres gjennom en netthandelsløsning skreddersydd for de ansatte ved Andersen Mek. Verksted.