Årets veimat-vinnere. Fra venstre: Anita Gylseth som står bak Anitas Sjømat langs E10 på Sakrisøy i Lofoten, Anni Byskov som driver Annis Spisested i Ringebu langs E6 gjennom Gudbrandsdalen, og Benedikte Ferner som driver spisestedet Lokstallen ved fylkesvei 34 rett utenfor Brandbu.
Årets veimat-vinnere. Fra venstre: Anita Gylseth som står bak Anitas Sjømat langs E10 på Sakrisøy i Lofoten, Anni Byskov som driver Annis Spisested i Ringebu langs E6 gjennom Gudbrandsdalen, og Benedikte Ferner som driver spisestedet Lokstallen ved fylkesvei 34 rett utenfor Brandbu.

Motor har kåret tre vinnere av Årets veimat i 2019

I år er det femte året NAF-magasinet Motor kårer Årets veimat. Og vinnerne er «tre driftige kvinner med serveringssteder på hver sin kant av landet».

Publisert

Vinnerne er Anni Byskov, som driver Annis Spisested i Ringebu (Oppland) langs E6 gjennom Gudbrandsdalen, Benedikte Ferner som driver spisestedet Lokstallen ved fylkesvei 34 rett utenfor Brandbu (Oppland) og Anita Gylseth som står bak Anitas Sjømat langs E10 på Sakrisøy i Lofoten (Nordland).

Les mer om spisestedene på Motor.no.

De tre vinnerne har flere fellestrekk. Det viktigste er at de har en klar tanke om hva de ønsker å servere og hvorfor. I tillegg til troen på at folk kommer hvis maten er vellaget, smaker godt og gjerne følges av et smil eller to. Det har vist seg å stemme.

- Målet med å kåre Årets veimat, er å lage en oversikt over steder verdt å stoppe på, og håpet er å løfte den generelle standarden på veimat, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i Norges Automobil-Forbund (NAF).

- Vi vet at dårlig mat og drikke kan gi sløve sjåfører. Så standarden på det som serveres langs norske veier, er viktig, fortsetter hun.

Tidligere vinnere:

 • Sanngrund, ved E16 på grensen mellom Hedmark og Akershus (2018)
 • Haukeliseter fjellstue, Edland, ved E134 i Telemark (2017)
 • Valdres Mathus, Bagn, ved E16 i Oppland (2016)
 • Trattoria Capri, Varangerbotn, i krysset E6 og E57 i Finnmark (2015)

Av de tre vinnerne, er den ferskeste Annis Spisested i Ringebu, som åpnet i 2018. Anni er fra før kjent for sine pølser og delikatessebutikk.

Benedikte Ferner driver det fem år gamle spisestedet Lokstallen i en gammel lokomotivstall sammen med kokken Philip Womersley.

Den mest drevne er Anita Gylseth som åpnet Anitas Sjømat i 1992, men nytt av fjoråret var en kjærkommen utvidelse av det gamle naustet, med flere sitteplasser.

NB: Parkeringsmuligheter for tungbiler er ikke tatt med i vurderingen. Men den som skal ha bra veimat kan vel tenke seg å gå litt ekstra for å komme til inngangsdøra? 

Årets øvrige finalister:

 • Haukeliseter fjellstue, ved E134 i Telemark
 • Er-An Veikro, ved E39, 50 minutter sør for Bergen
 • Munkekroen, ved E16 rett utenfor sentrum av Fagernes i Oppland
 • Oldemors Karjol, ved E16 mellom Hønefoss og Gardermoen.
 • Sanngrund, ved E16 på grensen mellom Hedmark og Akershus
 • Valdres Mathus, Bagn, ved E16 i Oppland
 • Vollan Gjestestue, Nordkjosbotn, ved E6 i Troms
 • Bergtatt Bistro, Ål, ved Rv7 i Buskerud