Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Nytt tunneloppdrag for Veidekke i Stockholm

Veidekke har signert avtale med Stockholm Vatten och Avfall i forbindelse med byggingen av en ny avløpstunnel som inngår i Stockholms fremtidige avløpssystem.

Publisert

Prosjektet er en del av løsningen for å fornye og øke kapasiteten i Stockholms avløpssystem. Det nåværende renseanlegget i Bromma legges ned, og avløpsvannet fra Västerort skal i stedet ledes gjennom en ny tunnel til renseanleggene i Sickla og Henriksdal. Prosjektet er en utførelsesentreprise på ca. 600 millioner svenske kroner, og arbeidet starter i januar 2020.

Den økte kapasiteten vil bidra til enda renere vann i Mälaren, minskede utslipp i Østersjøen, og til at transport av avløpsslam gjennom boligområder forsvinner.

- Vi er glade for at anskaffelsen nå er fullført, og at vi kan komme i gang med bygging av avløpstunnelen. Vi har inngått kontrakt med Veidekke og YIT og ser frem til et godt samarbeid, sier Stefan Rosengren, prosjektleder for Stockholms fremtidige avløpsbehandling.

I Veidekkes etappe, som utgjør ca. sju kilometer, inngår drift av arbeids-/servicetunneler, hovedtunneler, sjakt til bakkeplan og anleggskonstruksjoner og installasjoner for tunnelsystemet.

- Vi er svært glade for å få enda et prosjekt for Stockholm Vatten och Avfall. Jeg er trygg på at det gode forholdet vi har etablert gjennom tidligere prosjekter, sammen med vår sterke ekspertise for tunneldrift, vil bidra til et vellykket prosjekt, til nytte for samfunnet. Å få bidra til et bedre vannmiljø i Mälaren og Østersjøen er noe vi kan være stolte av, sier regiondirektør Marcus Andersson i Veidekke Anläggning Öst.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS