Det midlertidige Rortunet-modul-kjøpesenteret i Slemmestad.

Ramirent beveger seg inn i kjøpesenter-segmentet

Bygget modulkjøpesenter på Slemmestad i Buskerud.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Alle butikkene kunne flytte inn i det midlertidige modul-kjøpesenteret til avtalt dato, 6. mai. Men tidsfristen var kort: Senteret måtte være ferdig innen to måneder.

- Det har vært tøft, innrømmer prosjektleder Arne Karlsen i Ramirent.

- Vi jobbet etter en knalltøff tidsramme, og siden dette ble bygget på vinteren, opplevde vi blant annet litt utfordringer med snøfall og mye is. Samtidig opererte Ramirent som hovedbedrift i en byggherrestyrt entreprise, hvilket betyr at vi var ansvarlig for rørleggere, elektrikere og tømrere og snekkere, forteller han.

Selv om senteret skulle åpne 6. mai, begynte flere butikker å tilpasse sine lokaler allerede 15. april.
- Det er en liten utfordring når det er tolv forskjellige butikker som alle har forskjellige behov. Blant annet en sushi-restaurant og et renseri som er satt opp av egne enheter utenfor selve senteret.

- Brakke-begrepet er utdatert. Nå er det moduler som gjelder, sier Karlsen. - Alle modulene oppfyller strenge TEK-krav, samtidig som vi har strukket oss langt for å tilfredsstille enda høyere krav til aktører som Vinmonopolet og Boots apotek, sier han.

Første gang i Norge?

Utfordringer til tross, de kom i mål og rakk åpningen. Totalt rommer kjøpesenteret 55 moduler, som omfatter totalt 1 500 kvadratmeter. Tilbakemeldingene har vært positive, og butikkene har vært i full drift fra dag én:

- Så vidt meg bekjent er det første gang et kjøpesenter som dette er bygget i Norge. Dette viser at modulene våre er svært fleksible og kan tilpasses nesten uansett behov, sier Arne Karlsen fornøyd.

- Selv om vi møtte på noen utfordringer, så har dette vært et morsomt og spennende prosjekt som også viser at det finnes flere bruksområder for våre moduler.

«Ramirent»-senter i over to år

Når de endelig er i mål, ser Karlsen at de ikke hadde klart det uten det gode samarbeidet med byggherre Schage Eiendom AS, og deres aktører.

- Vi har hatt en tett dialog hele veien og alle parter har hatt tro på at dette skulle vi klare, sier han som i tillegg også roser sine egne underentreprenører Østkran, AK1 Elektro og Allsidige VVS:

- Jeg er mektig imponert over det arbeidet de har lagt til grunn i dette prosjektet. De har stått på og jobbet knallhardt for at vi skulle klare dette på den korte byggetiden.

Det midlertidige «Ramirent-senteret» skal være operativt til høsten 2021, når det nye kjøpesenteret er ferdigbygget.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS