Slik skal det nye Moxy-hotellet ligge på bryggekanten i Bergen.
Slik skal det nye Moxy-hotellet ligge på bryggekanten i Bergen.

Veidekke bygger Moxy by Marriott-hotell i Bergen

GC Rieber Eiendom har tildelt Veidekke oppdraget med å bygge det nye Moxy by Marriott-hotellet i finans- og teknologiklyngen Solheimsviken i Bergen.

Publisert

 Det miljøsertifiserte Moxy-hotellet får 199 rom og blir det andre i Norge for Marriott, verdens største hotellkjede. Kontrakten er en totalentreprise verdt ca. 220 millioner kroner.

Moxy er kjent som Marriott-kjedens ungdommelige alibi, og hotellet vil profileres etter deres konsept med moderne design og leken stil. Hotellet plasseres ytterst på kaikanten i Solheimsviken sentralt i Bergen.

I sjøkanten kommer det en promenade som sammen med byggets restaurant skal lokke byens befolkning og besøkende til å ta turen innom «Viken». Solheimsviken, sammen med Marineholmen, er Bergens innovasjonsdistrikt med et stort antall studenter, startups og etablerte virksomheter innen finans, teknologi, marine og maritime næringer.

- Vi takker for tilliten og er stolte over at vi får lov til å bygge dette flotte hotellet. Utformingen og plasseringen gjør at dette blir et viktig landemerke i Bergen. Vi har god erfaring med å bygge hoteller her i byen, og setter ekstra stor pris på at det skal miljøsertifiseres. Nå gleder vi oss til å samarbeide tett med GC Rieber Eiendom og Marriott/Moxy, sier direktør Ingmar Austevoll i Veidekke storbyregion Bergen.

Det nye hotellet får et totalareal på 7800 m2 fordelt på seks etasjer. Det får en fasade med materialer og farger som gir et uttrykk beslektet med nabobygget «Skipet» som er under oppføring. Bygget skal sertifiseres etter standarden Breeam-Nor Very Good.

Byggearbeidene starter opp i august 2019 med ferdigstillelse i mars 2021. 

STILLING LEDIG: