1988 Scania T142 er det nyeste kjøretøyet som deltar.
1988 Scania T142 er det nyeste kjøretøyet som deltar.

Nostalgi på Transport & Logistikk 2019

Eget «Nostalgi-torg» med transport-utviklingen etter andre verdenskrig.

Publisert

Det blir ikke bare nyheter å finne på Transport & Logistikk 2019. I samarbeid med «Veteranlastebilen», Norges eneste veteranbilblad for nyttekjøretøy, arrangeres et eget Nostalgi-torg på messeområdet.

Man kan ikke se fremover uten å ha med seg historien, er det noe som heter. Det har man tatt hensyn til i planleggingen av Transport & Logistikk 2019, den messa som arrangeres på Norges Varemesse i Lillestrøm 26. til og med 28. september.

Volvo lastebil fra 1946

Haller og uteområder kommer til å romme flust av nyheter innen transport- og logistikkbransjen disse dagene, men det er også satt av plass til å fokusere på historien.

1946 Volvo LV125 «Rundnos» er det eldste kjøretøyet på Veteranlastebilens Nostalgi-torg.
1946 Volvo LV125 «Rundnos» er det eldste kjøretøyet på Veteranlastebilens Nostalgi-torg.

Veteranbilbladet «Veteranlastebilen» har i den forbindelse påtatt seg å arrangere en egen nostalgiutstilling i forbindelse med messa. «Veteranlastebilens Nostalgi-torg» skal vise transportutviklingen fra 40-tallet og opp til slutten av 80-tallet.

På uteområdet mellom hall B og C skal de samle ca. 20 gamle nyttekjøretøy som bringer tankene tilbake til tidligere tider. Det eldste kjøretøyet er en Volvo lastebil fra 1946, mens det nyeste kjøretøyet er en 1988 Scania snutebil.  

- Vi gleder oss til å vise kjøretøyene som var med å bygge landet etter andre verdenskrig. Vi er sikre på at publikum kommer til å sette stor pris på å gå rundt og beundre de gamle nyttekjøretøyene, mimre om svunne tider, samt slå av en prat med kjente i nostalgiske omgivelser. Dette blir både sosialt og gøy, sier Tormod Magelssen, redaktør i Veteranlastebilen.

- En kjempejobb med å samle lastebiler

- Vi er veldig glade for å ha med oss Veteranlastebilen på laget til årets Transport og Logistikk 2019, konferanse og messe. En slik utstilling tenker vi i prosjektledelsen mange i næringen vil sette stor pris på. Gutta fra Veteranlastebilen har gjort en kjempejobb med å samle noen av de mest spesielle lastebilene fra flere tidsepoker. Vi er virkelig stolte av dette. Her hos Norges Varemesse er det ikke hver dag så flotte lastebiler er til utstilling, sier Trond Andersen kundedirektør i Norges Varemesse.

STILLING LEDIG: