Slik blir «Kilen» på Damsgård i Bergen.
Slik blir «Kilen» på Damsgård i Bergen.

Veidekke bygger for Frydenbø i Bergen

Veidekke skal oppføre næringsbygget «Kilen» på Damsgård i Bergen for Frydenbø Eiendom.

Publisert

Det miljøsertifiserte prosjektet består av totalt 10.000 m2 nybygg med kontorer og parkering, samt utomhusarbeider og teknisk infrastruktur. Totalentreprisen har en samlet verdi på 135 millioner kroner.

Dette byggetrinnet i Frydenbø Eiendoms næringsklynge på Damsgård, består av et parkeringsanlegg i fire etasjer og to kontorblokker på henholdsvis tre og fire etasjer. Blokkene bindes sammen på nederste plan, og det opparbeides felles inngangsparti og uterom. I prosjektet inngår også riving av to eldre bygg og etablering av sjøvannsinntak til egen varmesentral.

- Damsgård er et spennende utviklingsområde i Bergen som er preget av transformasjon fra industri til kontor- og boligformål, og det er svært kjekt å få være med på Frydenbø Eiendoms næringsstrategi her. Vi takker for tilliten og det svært gode samspillet med videreutvikling av prosjektet til et spennende, moderne og fremtidsrettet Breeam-sertifisert miljøbygg, sier distriktsleder Erlend Bygnes i Veidekke Bygg Bergen.

Damsgårdssundet har alltid vært preget av fremtidsrettet næringsvirksomhet. Frydenbø har mer enn 100 års tradisjon her og fører næringsarven videre i et maritimt miljø via både nybygg, ombygginger og moderniseringer av eksisterende bygningsmasse.

Byggearbeidene starter i september med planlagt ferdigstillelse i april 2021.