Illustrasjonsbilde, maskiner.

«All time High» for maskinsalget igjen

Tall fra Maskingrossisternes Forening (MGF) viser at salget av anleggsmaskiner i Norge fortsatt er på et meget høyt nivå.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det er medlemmene i MGF som er med i statistikken, og nok en gang meldes det om «all time high». Statistikken som ble sendt ut i september gjelder for første halvår i 2019.

- Med et salg på 2609 maskiner akkumulert mot 2490 i samme periode i 2018, gir dette en økning på 4,8%. Det er gruppene hjullastere, minigravere og gravemaskiner på belter som øker mest, mens vi ser en liten oppbremsing på veihøvler og asfaltutleggere. Medlemmene melder tilbake om et travelt først halvår, og at det i perioder har vært lengre leveringstider enn normalt, skriver MGF i en pressemelding.

For kompressorgruppen har totalt antall solgte kompressorer innenfor området økt fra 956 i første halvår 2018 til 1046 i år. I denne gruppen er det de oljesmurte luftkompressorene som har en sterk økning på hele 16,5%, mens transportable kompressorer har en tilbakegang på 6,2%. Gruppens medlemmer melder om et år helt på det jevne så langt. Det er lenge siden denne statistikken har vært revidert, og MGF melder at de vil sette i gang arbeidet med å gjennomgå og eventuelt endre statistikken for å tilpasse den dagens marked.

Powered by Labrador CMS