Veidekkes konsernsjef Jimmy Bengtsson fronter nytt krav fra Veidekke om sikker festing av redskaper på gravemaskiner.
Veidekkes konsernsjef Jimmy Bengtsson fronter nytt krav fra Veidekke om sikker festing av redskaper på gravemaskiner.

Veidekke innfører sikkerhetskrav for gravemaskiner

For å unngå ulykker, innfører Veidekke et nytt krav om sikkerhetsinnretning som hindrer at redskap faller av.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Dette gjelder alle gravemaskiner over fem tonn som skal benyttes på Veidekkes prosjekter eller anlegg, og kravet blir fulgt opp med nye rutiner og opplæringstiltak.

Utstyr som faller av hurtigkobling og rotortilt på gravemaskiner er en kjent problemstilling i bygg- og anleggsbransjen, og det har forårsaket dødsulykker hos Veidekke og andre entreprenører.

- Nå finnes det flere typer hurtigkoblinger og rotortilter på markedet fra ulike produsenter som gjør at slike ulykker kan unngås. Da mener jeg at vi ikke har noe valg, og innfører krav om at dette kommer på plass over alt hos oss. Meg bekjent er vi den første store entreprenøren som innfører dette i Skandinavia, nå håper vi de andre følger etter slik at dette kan bli en bransjestandard, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

Det nye kravet innføres raskest mulig, og senest innen første januar 2020. Veidekke har startet en omfattende utskiftning av utstyr på egne maskiner, og sendte i vår et brev til alle leverandører og samarbeidspartnere i Norge, Sverige og Danmark der kravet forklares og presiseres.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS