Einar Øvstebø, foran en Terex Finlay konknuser, viser hvordan maskinene styres fra nettbrett.
Einar Øvstebø, foran en Terex Finlay konknuser, viser hvordan maskinene styres fra nettbrett.

Enda bedre oversikt på Terex Finlax-maskinen

Terex Finlay introduserer Omni digitalt overvåkingssystem

Publisert

I disse tider, hvor det digitale blir mer fremtredende har Mineralteknikk og Terex Finlay rettet seg ytterligere mot den digitaliserte fremtiden.

Gjennom videreutvikling av T-Link på alle maskiner skal man nå få «en uovertruffen oversikt og kontroll på produksjonsstedet».

Full kontroll over maskinene

Gjennom T-Link har man god oversikt på maskinene. En kan se hvilke klokkeslett maskinen gikk, når gikk den på tomgang, når var den var i drift. Drivstofforbruket kalkuleres og måles opp mot de lokale prisene. Lokasjonen på maskinen er veldig nøyaktig og en kan sette opp et område maskinen har lov å drives innenfor.

Ukentlige rapporter blir også sendt direkte til mail for å samle opp oversikten av maskinen enda bedre. Gjennom de nevnte punktene får en kontroll på maskinen på en veldig mye bedre måte enn før. Nå har dette systemet fått en betydelig videreutvikling, og maskiner overvåkes og styres nå fra nettbrett i enten hjullaster eller gravemaskin der du har all informasjon og live bilder fra viktige punkt som for eksempel knuseren.

T-Link allerede inkludert i maskinene

Mineralteknikk har allerede hatt dette telematiske systemet inkludert i tre år for hver maskin.

- Vi ser hvor enkelt alt blir, oversikt og ikke minst kontroll. Det kommer til å bli mer og mer viktig for kundene våre å holde kontroll på maskinene, samt også for oss. Det blir enklere for oss å hjelpe og støtte opp kundene vår, noe som er viktig, sier Einar Øvstebø, som jobber med Marked hos Mineralteknikk AS på Ålgård.

- Vi kan se når det nærmer seg service, eller mantelskift. Både vi, kunden og fabrikken har tilgang til maskinene.

Det nye Omni-systemet gjør det nå mye mer oversiktlig og enkelt for bruker å kontrollere og styre maskinene på produksjonsstedet.

Digital fremtid

Som for resten av verden, blir anleggs-hverdagen stadig mer digitalisert. Knusere og sikter har i flere år hatt et innebygd telematisk system som gir rapporter rett til PC-en.

- Vi ser hvordan Terex Finlay tenker fremover, noe vi skal være en del av. Digitalisering blir sentralt for fremtiden, sier Øvstebø

Fra 2018

Mineralteknikk tok i 2018 på seg ansvaret for salg, deler og service av irske Terex Finlay i Norge, noe som hittil har vært stor suksess.

Terex Finlay har levert maskiner over hele verden i 60 år, og har i dag over 9000 maskiner gående. Både Mineralteknikk og Terex Finlay har lang erfaring innen markedet for knusing og sikting.