Tommy Stangeland, daglig leder i Stangeland Maskin, og Elisabeth Vike Vardheim, konserndirektør bygg og anlegg Statnett signerte kontrakten på 220 millioner kroner, 10. oktober 2019.

Starter tidlig i 2020 med grunnarbeid for Statnett

Stangeland Maskin har signert kontrakt på 220 millioner kroner med Statnett på grunnarbeider og bygninger på nye Fagrafjell transformatorstasjon i Rogaland.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

 

- Lyse – Fagrafjell prosjektet er et viktig første trinn i å sikre strømforsyningen sør i Rogaland og Fagrafjell stasjon blir derfor en viktig transformatorstasjon, og vi er glade for å ha Stangeland Maskin med på laget for å realisere stasjonen, sier Elisabeth Vike Vardheim, konserndirektør for bygg og anlegg i Statnett.

Fagrafjell transformatorstasjon legger til rette for den videre utviklingen av kraftledningsnettet i Sør-Rogaland, og stasjonen er en del av Lyse-Fagrafjell prosjektet. Bakgrunn for Lyse-Fagrafjell er at de to sentralnettsledningene som forsyner regionen i dag har begrenset kapasitet og vil dermed ikke ha nok kapasitet til å håndtere det økte strømforbruket som har vært og som følger av forventet, langsiktig vekst i regionen.

Statnett er i samarbeid med Lyse Elnett i gang med utredning av tiltak for å sikre kraftforsyningen videre i området. Lyse-Fagrafjell er et helt nødvendig første trinn før videre nettforsterkningstiltak kan gjennomføres, og inngår i den langsiktige nettutviklingen i området.

Fakta: Lyse-Fagrafjell

  • Ny 420kV-ledning mellom Lysebotn (Forsand kommune) og Time og Sandnes kommuner i Rogaland
  • Ny transformatorstasjon på grensen mellom Time og Sandnes kommuner
  • Planlagt byggestart: 2020
  • Forventet ferdigstillelse: 2024
  • Forventet kostnad: 1,8 – 2,1 milliarder kroner

- Gir oss godt med arbeid i vinter

Byggearbeidene er planlagt å starte tidlig i 2020, og det er Stangeland Maskin som er først ut med grunnarbeider og bygninger. Stangeland Maskin er en del av Stangeland Gruppen og holder til i Sola kommune i Rogaland. Stangeland Maskin er en ledende entreprenør innen anleggstjenester, og kontrakten har en verdi på ca. 220 millioner kroner.

- Vi har veldig gode erfaringer med Stangeland Maskin fra andre prosjekter i Rogaland. De har nylig stått for grunnarbeidene på de nye transformatorstasjonene i Sauda og Bjerkreim, og vi ser frem til å fortsette det samarbeidet med dem, sier Elisabeth Vike Vardheim.

- Dette er en kontrakt vi er stolte av. Statnett vektet flere kriterier for tildeling, og Stangeland ble rangert høyst på samtlige. Vi er spesielt stolte av å ha fått 10 poeng av 10 mulige på HMS. Vi har som mål å være ledende på HMS og dette er resultat av langsiktig, kollektivt arbeid i hele organisasjonen. Prosjektet gir oss godt med arbeid i vinter og utover 2020, og vi ser frem mot å komme i gang, sier Tommy Stangeland, daglig leder i Stangeland Maskin.

Elektrojobben

Irsk-eide H&MV får ansvaret for elektroinstallasjonene på transformatorstasjonen. H&MV er et selskap som har spesialisert seg innenfor høyspenningsanlegg og er representert både i Europa og Asia. Hovedekspertisen er utforming og bygging av transformatorstasjoner. H&MVs kontrakt har en verdi på ca. 110 millioner kroner.

- H&MV er glade for å få tildelt en så prestisjetung kontrakt som denne på Fagrafjell transformatorstasjon for Statnett. Vi ser på Statnett som en av våre viktigste kunder. Denne kontrakten, som er vunnet i sterk internasjonal konkurranse, er et vitnesbyrd om at H&MV-teamets ekspertise er i verdensklasse. Vi er glade for prosjektet, og dette er enda en mulighet for H&MV å vise sin kompetanse ved å levere en førsteklasses løsning. Fagrafjell sikrer vår fremtid i regionen, skaper nye arbeidsplasser og bidrar til fremtidige muligheter, sier PJ Flanagan, CEO i H&MV.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS