ITA Tunneling Awards i Miami USA 18. november der Follobanen var nominert i kategorien for de største prosjektene. I midten er Anne Kathrine Kalager (Bane Nor) og Fernando Vara (til høyre for Kalager) fra entreprenøren.

Ingen norske vant ITA Tunneling Awards

Dessverre ble det ingen norske seirer under årets ITA Tunneling Awards i Miami. - Tilfredsstillende å være nominert.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

To norske prosjekter var kandidater i hver sin kategori på arrangementet i Miami, USA. Bane Nor og entreprenørene JV Acciona Ghella var nominert med prosjektet Follobanen i kategorien for prosjekter med budsjett over 500 millioner euro, som også er kategorien for de største prosjektene.

Follobanen er ikke ferdig ennå, men nominasjonen gjaldt TBM-driving med fire stk. TBM-maskiner fra samme utgangspunkt, og det er gjennomslag på alle disse maskinene nå. De fire boremaskinene kom i mål før planlagt tid. Tunnelene går fra Ski til Oslo S (ca. 18,5 km) i to løp (9,96 m i diameter), og det gjenstår to år med jernbaneteknisk arbeid før tunnelene kan åpnes.

Seier å komme med

- Et av kriteriene for å bli nominert var å ha spesielt god gjennomføring. Dette er viktig for oss fordi Bane Nor skal stå for effektiv prosjektgjennomføring til rett tid, sier Follobanens prosjektsjef for tunnel, Anne Kathrine Kalager etter prisutdelingen i Miami, Florida.

Både hun og prosjektdirektør Fernando Vara (fra Acciona) understreket at det var tilfredsstillende bare å være nominert i en slik internasjonal konkurranse.

ITA Tunneling Awards 2019

 - Anerkjennelsen ved å være nominert deles med et høyt kvalifisert, profesjonelt og internasjonalt team, hos byggherre og entreprenør. Uten dem hadde vi ikke fått dette til. De same prinsipper gjelder for alle prosjektene Acciona og Ghella har verden rundt, det vil si å sette sammen de beste fagfolkene og ha fokus på klient-tilfredshet, sikkerhet, bærekraft og innovasjon, sier Vara.

Skanska og Strabag

Fra presentasjonen der Skanska og Strabag var nominert for TBM-prosjektet Ulriken-tunnelen. Foto: Bane Nor

I kategorien for prosjekter med budsjett fra 50 millioner euro til 500 millioner euro, var Bane Nor og nye Ulriken tunnel nominert. Entreprenører her var JV Strabag og Skanska. Dessverre nådde heller ikke denne opp.

Det er den internasjonale tunnelorganisasjonen International Tunnelling and Underground Space Association (ITA) som arrangerer ITA Tunneling Awards. Kåringen av årets prosjekter er et årlig arrangement, normalt i november måned hvert år.

Vinnerlisten er ikke kjent, men den kommer på hjemmesiden til arrangøren. AT.no har bare fått bekreftet at de norske prosjektene ikke vant.

Norsk fjellfest

Torsdag 21. november arrangeres den årlige Fjellsprengningsdagen på Radisson Scandinavia Hotel i Holbergs gate i Oslo sentrum. Dette er en tradisjonell, og nesten «hellig» dag for fjellfolket i Norge, og en stor festdag fra bergsprengere og tunnelentreprenører.

Det er Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) som står bak arrangementet, og har du ikke meldt deg på så må du forte deg! Klikk her!

Powered by Labrador CMS