Eiksenteret Tana legges ned. Dagens eier går av med pensjon ,og ingen ville overta driften av senteret.

Eiksenteret Tana avvikler driften

Legger ned driften etter 34 år.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Eikmaskin jobber med å finne en ny løsning for Finnmark, og i mellomtiden vil Eiksenteret Målselv, Eiksenteret Sortland og Akershus Traktor Troms stå til rådighet for kundene.

- Eiksenteret Tana vil avvikle 28. februar 2020, etter en beslutning fra styret i selskapet. Vi i Eik-kjeden vil takke alle de ansatte for innsatsen gjennom 34 år, sier administrerende direktør Trond Kjempekjenn i Eikmaskin.

 - Vi er i full gang med å finne en ny, langsiktig løsning for våre merker Massey Ferguson, Valtra og Fendt i Finnmark, og lover at alle våre kunder vil få hjelp fra Eiksenteret Målselv, Eiksenteret Sortland og Akershus Traktor Troms i mellomtiden, legger han til.

Kokko blir pensjonist

Eiksenteret Tana ble etablert i 1986 som ett av de første sentrene i kjeden, og det er ikke uten vemod at eier Jan Harald Kokko legger ned etter 34 år.

- Jeg har nå gått over i pensjonistenes rekker. Det har vært mange gode år i Eik-kjeden og mange artige stunder. Vi må takke alle kundene som har vært trofaste mot oss i alle disse årene, både på traktor, redskap, deler og butikk, samt alle leverandører vi har jobbet med, sier Kokko.

Han var allerede en erfaren selger da han etablerte Eiksenteret Tana som 35-åring. Den gangen var det 3500 kunder, i dag er det 300 i hele Finnmark.

- Utviklingen disse årene har vært enorm, både teknologisk og ikke minst strukturelt i landbruket. Det blir stadig færre bønder på kundelisten. Arealet er det samme, men det er behov for færre og større maskiner.

Ingen ville overta

Eiksenteret Tana har i en periode forsøkt å skaffe nye eiere, men da ingen ville overta var beslutningen enkel for Kokko og daglig leder Rita Olsen Hilmasdatter.

 - Vi har hatt mange lojale og flinke folk som har jobbet for oss hele veien, både som selgere, på verkstedet og delelageret. De har vært en stabil arbeidskraft og derfor har det vært viktig for meg å se at folkene som jobber her har fått seg nye arbeidsplasser, og det har de heldigvis, sier Kokko.

Powered by Labrador CMS