Tigergården på Ensjø Torg skal etter planen miljøsertifiseres som Breeam-Nor med nivået Very Good på sertifiseringsskalaen.
Tigergården på Ensjø Torg skal etter planen miljøsertifiseres som Breeam-Nor med nivået Very Good på sertifiseringsskalaen.

Bygger 161 boliger på Ensjø i Oslo

Etter godt salg på det sjette salgstrinnet på Ensjø Torg som har fått navnet Tigergården, har Skanska nå startet byggingen av 161 leiligheter.

Publisert

Tigergården, som det er sjette av i alt sju trinn, har høye miljøambisjoner og skal miljøsertifiseres som Breeam-Nor med nivået Very Good på sertifiseringsskalaen.

- Dette er vårt mest miljøvennlige boligprosjekt, og vi er selvsagt veldig glade for at Tigergården har blitt så godt tatt imot i markedet. Ensjø Torg begynner virkelig å ta form, og Tigergården vil bidra til å løfte området enda mer, sier regiondirektør for boligutvikling på Østlandet i Skanska Eiendomsutvikling, Helen Gåsvik.

Prosjektet skiller seg ut fra de andre byggene på Ensjø Torg med en særegen arkitektur, og får store grønne oaser – takhager. Her blir det blomstereng med innslag av urter og gress samt dyrkingskasser for beboerne. Takhagen skal ha forskjellige soner med ulike aspekter av det grønne, og det blir soner for sosialt liv tilrettelagt med drivhus, utekjøkken, wc og lekeområder samt soner for ro. I tillegg får beboerne tilgang til både sykkelverksted og felles selskapslokaler.

Det er Skanska Norge ved Bygg Oslo som bygger hele Ensjø Torg.

- Vi er svært fornøyde med denne bestillingen og er glade for at boligprosjektene selger godt i markedet slik at vi kan fortsette byggingen av Ensjø Torg som planlagt, sier Tomas Kjendlie, regiondirektør Skanska Norge Bygg.

Tigergården skal bestå av tre ulike boligkonsepter: Himmeltårnet, Glassgangen og Kobberpassasjen, alle med hver sine kvaliteter og forskjeller. Leilighetene varierer fra 39 til 124 kvm, og er utviklet i to forskjellige stiler. Her skal både småbarnsfamilien, unge mennesker og voksne uten barn kunne finne en bolig for sine behov. Prosjektet er planlagt ferdigstilt i 2022.

Ensjø Torg er en del av den store forvandlingen av Ensjø fra bilby og industriområde til en levende bydel med boliger, kontorer og et mangfold av servicetilbud. Ensjø Torg bygges på og rundt T-banestasjonen og har en nærhet til det meste – kun få minutter unna Oslo sentrum.

Totalt bygger Skanska ca 630 boliger, barnehage og ca 2500 kvm næring med servicetilbud som dagligvare, bakeri, blomsterbutikk, samt et stort parkeringshus for beboerne.