Unimog U5023

Satte verdensrekord for kjøretøy på hjul

Kjørte der intet hjul tidligere hadde satt spor.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Et ekspedisjonsteam på ti personer, ledet av Matthias Jeschke, har klatret opp verdens høyeste aktive vulkan, Ojos del Salado i Chile. Og det gjorde de med to lastebiler av typen Mercedes-Benz Unimog U5023.

Teamet hadde i oppdrag å plassere ut fire nødradio-sendere ved forskjellige leirområder i fjellet. Dette skal gjøre det sikrere for fjellklatrere og forskere på fjellet.

Etter at jobben var gjort, var bilene i Amistad-leiren på 6100 meter. Da gikk teamet over i neste fase, som var å forsøke å sette verdensrekord i å kjøre høyest over havet med hjulgående kjøretøy.

Kjettingene på bakhjulene på den ene Unimog-en fungerer dårlig på vei, men gir godt grep i det bratte terrenget med stein, grus, snø og is på fjellet Ojos del Salado i Chile.

En av de to Unimog-ene kom helt til 6694 meter, som er ny verdensrekord, på fjellet som måler 6893 på det høyeste over havet. Dette skjedde 13. desember 2019.

De to bilene hadde spesialdekk, sterke vinsjer, spesialchassis med justerbart tyngdepunkt og spesialkjettinger.

Bilene var ombygget av Unimog Museum, Unimog bodybuilder AS Söder og ingeniører fra Unimogs utviklingsteam.

STILLING LEDIG:
Disse to Unimog U5023-ene hadde i oppdrag å plassere ut fire nødradio-sendere ved høytliggende basestasjoner i fjellet Ojos del Salado i Chile. Deretter satte de verdensrekord for hjulkjøretøy i kjøring høyest over havet. Den ene kom 6694 meter over havet ved å vinsje seg opp under en fjellknaus.
Powered by Labrador CMS